Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Spiritul de curse: Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse

1 August 2013 - 12:32
Denis Godorozea
Spiritul de curse: Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse
Când tehnologia de curse vine pe un supercar de serie, rezultatul poate arata la fel ca noul Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse, premiera căruia va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt. Noul model Squadra Corse, denumirea căruia se traduce ca ”Echipa de Curse” (astfel se numeşte şi divizia de curse a celor de la Lamborghini), este inspirat de maşinile de curse al campionatului Lamborghini Blancpain Super Trofeo. Deşi italienii susţin că modelul de producţie este bazat pe maşina de curse Gallardo Super Trofeo, este greu de crezut acest lucru. Este mai degrabă un Gallardo de serie, care pretinde a fi unul de curse, evocând doar spiritul curselor sportive.

Faţă de un Gallardo simplu, versiunea Squadra Corse se distinge prin culoarea neagră lucioasă, aplicată pe spoilerul frontal, precum şi prin praguri modificate, oglinzile laterale, executate din fibră de carbon, un eleron spate, capacul motorului şi jantele de 19 inch, preluate de pe modelul de serie Super Trofeo de până la facelift. Un accent sublim este redat de tricolorul italian, regăsit pe părţile laterale ale supercar-ului.

La interior, putem observa tapiţeria din Alcantara în două nuanţe, inserţii din fibră de carbon, inscripţia "Squadra Corse" şi lipsa sistemului audio... Acesta din urmă a fost ”aruncat” pentru a reduce greutatea totală, care după sute de elemente uşurate, precum frânele carbon-ceramice, a scăzut cu 70 kg faţă de un simplu Gallardo LP 560-4. În rezultat, Gallardo LP 570-4 Squadra Corse cântăreşte 1.340 kg, iar datorită propulsorului de 5.0 litri V10, ce dezvoltă 570 CP, acesta poate accelera până la 100 km/h în 3,4 secunde, până la 200 km/h în 10,4 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 320 km/h. Deci, nu este nimic ieşit din comun cu acest Squadra Corse, în afară de spiritul de curse pe care îl emană…
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (3 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter