Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Sfârșit de epocă pentru Daimler: Dieter Zetsche a părăsit postul de șef al concernului german

23 Mai 2019 - 07:46
Redacţia PiataAuto.md
Dieter Zetsche a părăsit postul de șef al concernului Daimler – o epocă remarcabilă a luat sfârșit pentru concernul german. Colegii și-au luat rămas bun de la fostul șef cu un eveniment special organizat în cadrul adunării generale a acționarilor Daimler. Șefia concernului german a fost preluată de Ola Kallenius.
Dieter Zetsche a venit la șefia concernului Daimler în 2006: după o carieră în cadrul Chrysler Group, fiind președintele companiei americane, omul de afaceri a acceptat oferta de fuziune a germanilor, ce a dus la crearea grupului DaimlerChrysler, sub patronajul lui Dieter Zetsche. Ulterior, însă, activele Chrysler au fost vândute americanilor, anticipând criza economică din 2008, iar concernul a fost redenumit în Daimler AG, după cum este cunoscut și astăzi.
Cariera de peste 12 ani a lui Dieter Zetsche a fost un adevărat succes, germanii reușind să se impună în mai multe segmente de piață, iar cel mai mare constructor din prortofoliul Daimler, Mercedes-Benz, este în prezent lider pe piața automobilelor premium.
Locul lui Dieter Zetsche a fost preluat de suedezul Ola Kallenius, care are în spate o carieră de mai mulți ani în cadrul concernului. Zetsche a remarcat că Ola Kallenius vine să preia șefia concernului german într-o perioadă destul de complicată pentru industria auto mondială, când tehnologiile electrice simt un asalt, concurența în domeniu este la limite, iar investițiile – colosale. Se pare că, însă, noul șef Daimler are pregătit și un plan de activitate pentru a reduce cheltuielile companiei, pentru a redirecționa mijloacele financiare spre dezvoltarea tehnologiilor electrice.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (7 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter