Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Genesis a publicat primele imagini cu noua generaţie G80 — sedanul a preluat designul noului SUV GV80

5 Martie 2020 - 16:32
Denis Godorozea
Se pare că cei de la Genesis au identificat un limbaj stilistic original pentru noua gamă de modele — designul viitoarelor automobile a fost prefaţat de primul SUV din gamă, Genesis GV80, iar acum a fost adaptat şi pentru sedanul G80, care se pregăteşte să se lanseze cu o nouă generaţie după o carieră de 12 ani pe piaţă.
Genesis G80 este sedanul de talie medie din gama constructorului premium din Coreea de Sud, parte a concernului Hyundai. G80 se duelează pe piaţă cu modelele din triada germană Audi A6, BMW Seria 5 şi Mercedes-Benz E-Class. Principala piaţă pentru acest model este cea americană, însă nici acolo maşina nu a înregistrat un succes prea mare, iar asta din cauza substratului tehnic învechit şi designului exterior care-şi are începutul în 2008, când Genesis a fost un model singuratic cu aspiraţii de premium în gama Hyundai. Între timp Genesis a devenit un brand separat, iar designerii au identificat un limbaj stilistic original pentru marcă.
Pe exterior Genesis G80 se inspiră mult de la proaspătul GV80, cu blocuri optice duble în faţă şi spate. Aceste elemente unice vor permite identificarea imediată a maşinii în trafic, exact precum şi modelele Volvo au căpătat anterior un stil exclusiv graţie farurilor cu semnături LED denumite "ciocanul lui Thor". Concomitent, tematica liniilor duble pe Genesis G80 este susţinută de inciziile de aer de pe aripile faţă.
Chiar şi interiorul noului G80 este inspirat de la primul SUV al mărcii — sedanul a beneficiat de o planşă de bord distinsă, cu volan original şi rotilă specială pentru selectarea direcţiei de mers a cutiei automate de viteze. Consola centrală este dominată de un ecran imens de 14.5 inch, iar instrumentarul de bord este unul digital chiar şi pe versiunile incipiente.
Noul sedan are la bază aceeaşi platformă, pe care este construit şi SUV-ul GV80, cu motor amplasat longitudinal şi sistem de tracţiune pe puntea spate — reţeta clasică a nemţilor, de altfel. Sub capota maşinii se vor situa benzinarele turbo de 2.5 şi 3.5 litri, cu 305 şi, respectiv, 375 CP la activ. Pe unele pieţe opţional va fi disponibilă unitatea turbodiesel de 3.0 litri, ce livrează 278 CP. Astfel, şi motoarele sunt identice cu cele utilizate de Genesis GV80.
Iniţial maşina va fi lansată pe piaţa din Coreea de Sud, unde vânzările vor demara până la finalul lunii curente. Astfel, premiera oficială va avea loc în câteva săptămâni. Ulterior Genesis G80 va fi disponibil şi în SUA, dar şi alte pieţe unde este prezent brandul premium sud-coreean.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter