Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: noua generaţie Ford F-150, cel mai popular pick-up din lume primeşte o motorizare hibridă

26 Iunie 2020 - 09:29
Denis Godorozea
Ford prezintă în premieră unul dintre cele mai populare modele din gama sa şi cel ma solicitat pick-up din întreaga lume — noua generaţie F-150. Noul model debutează cu un design actualizat şi un substrat tehnic absolut nou, inclusiv o motorizare hibridă cu benzinar V6 sub capotă.
Fireşte, din punct de vedere al limbajului stilistic Ford F-150 nu s-a modificat prea mult în raport cu predecesorul — ce să mai schimbi într-un model de aşa dimensiuni, misiunea de bază a căruia este să fie practic şi fiabil? Ei bine, avem aici semnături LED ceva mai generoase, integrate în faruri, un calandru de dimensiuni mai mari, bare de protecţie restilizate şi câteva interpretări stilistice — în funcţie de versiune, clienţii vor alege dintre 11 variante de grile frontale. Bineînţeles, americanii vor oferi multiple posibilităţi de personalizare în viitorii ani de carieră a noului F-150.
Cu asemenea dimensiuni şi forme pătrăţoase constructorul susţine că a reuşit să obţină un coeficient aerodinamic mai bun datorită calandrului cu grile active, iar greutatea proprie a maşinii, care este în continuare bazată pe cadru dur, a scăzut simţitor datorită caroseriei din aliaje de aluminiu. Deocamdată nu au fost publicate cifre oficiale, însă cei de la Ford susţin că şi consumul de combustibil este mult mai mic acum, în raport cu generaţia precedentă.
Mai vizibile sunt modificările de la interior — pentru prima dată F-150 poate avea un instrumentar de bord digital, cu ecran generos de 12.3 inch, iar pe consola centrală se va situa ecranul noului sistem multimedia SYNC 4 cu o diagonală de 12 inch. Bineînţeles, aceste cifre sunt valabile pentru interpretările de top, pe când versiunile de bază vor avea cadrane clasice în spatele volanului, iar consola centrală va include un ecran de 8 inch. Tot pentru variantele de top este disponibilă tapiseria din piele şi sistemul audio Bang & Olufsen cu 18 difuzoare.
Lista sistemelor de asistenţă şi siguranţă activă este acum mai generoasă şi include ansamblul de sisteme Co-Pilot360 2.0. Pachetul înglobează sisteme de prevenire a accidentelor frontale şi în marşarier, cu detectarea pietonilor, dar şi un sistem de pilot automat sofisticat, care odată inclus permite oficial şoferului să ia mâinile de pe volan. Însă acesta este funcţional pe un număr limitat de trasee din SUA. Limitat la o distanţă totală de 160,000 kilometri de autostrăzi din SUA şi Canada.
Lista motorizărilor nu a fost dezvăluită complet, însă americanii au comunicat despre un sistem de propulsie mai savuros — pentru prima dată F-150 va fi disponibil cu sistemul hibrid PowerBoost cu benzinar V6 de 3.5 litri, asistat de un motor electric integrat în cutia automată cu 10 rapoarte. Motorul electric este alimentat de la o baterie de 1.5 kWh, iar în tandem cu motorul termic şi rezervorul plin de combustibil propulsorul respectiv promite o autonomie de până la 700 mile, echivalentul a 1,127 kilometri.
Ei bine, vă amintiţi, probabil, că cei de la Ford au promis şi o versiune 100% electrică pentru noua generaţie F-150? Aceasta nu a fost dezvăluită astăzi, însă constructorul a reconfirmat apariţia acesteia pe parcursul următorilor 2 ani.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter