Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

INSP bate alarma: de la începutul anului 77 pietoni şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere în Moldova

9 Decembrie 2020 - 12:59
Denis Godorozea
Inspectoratul Naţional de Securitate Publică a publicat o statistică îngrijorătoare cu referire la accidentele rutiere cu implicarea pietonilor. Conform informaţiilor distribuite de autorităţi, de la începutul acestui an în ţara noastră 77 pietoni şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere. Totodată, nu mai puţin de 531 persoane s-au ales cu diverse traumatisme după ce au fost tamponate de automobile.
În acest context, INSP a venit cu recomandări pentru participanţi la trafic, atât pietoni, cât şi şoferi. Poliţia solicită pietonilor să traverseze doar în trecerile semnalizate, asigurându-se că sunt vizibili pentru şoferi, să nu meargă pe carosabil, sau cât mai aproape de marginea drumului în zone unde lipsesc trotuarele sau acostamentul. Totodată, pietonii sunt îndemnaţi să poarte haine de culori deschise şi cu elemente reflectorizante în contextul în care în perioada de iarnă orele de zi sunt mai scurte. De menţionat, că trebuie manifestată atenţie maximă şi pe trecerile de pietoni special amenajate — scoateţi căştile audio şi asiguraţi-vă de siguranţa trecerii.
Şoferii sunt îndemnaţi să circule cu prudenţă, să manifeste atenţie în zonele de drum mai puţin iluminate, să circule cu atenţie când observă copii pe marginea drumului şi să respecte restricţiile indicatoarelor rutiere şi limitele de viteză.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter