Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Poliţişti germani, spulberaţi pe autostradă în timp ce documentau un accident rutier

14 Decembrie 2020 - 19:16
Redacţia PiataAuto.md
Nici măcar disciplina germană nu absolvă munca de poliţist de riscuri majore. Un accident produs pe autostrada A6 din Germania între două camioane şi un autoturism părea la început o misiune ordinară pentru poliţişti şi salvatori, dar a avut un sfârşit tragic, care a culminat cu o veste tristă dată astăzi de medici.
Primul accident se întâmplase în jurul orei 16:30 în ziua de 8 decembrie, iar poliţia şi echipele de intervenţie erau deja la faţa locului. Au muncit acolo vreme de vreo două ore, documentând cazul, iar despre semnalizarea accidentului e de prisos să mai vorbim, procedurile poliţiei germane fiind întotdeauna foarte precaute în acest sens.

Totuşi, nici măcar în asemenea condiţii nu se poate exclude total riscul. Pe la ora 18:30, două ore după ce poliţiştii veniseră la locul accidentului, un şofer al unui Opel Astra, în vârstă de 34 de ani, a pierdut brusc controlul maşinii sale şi a intrat din plin în doi poliţişti dintr-o echipă a secţiei din Amberg, spulberându-i de pe autostradă şi proiectându-i departe spre acostament.
Imediat după impact, poliţiştii erau încă în viaţa, dar în condiţie extrem de gravă, medicii anunţând că există pericole mari pentru vieţile lor. Şoferul de Opel a declarat că a evitat brusc un camion, iar maşina i-a derapat ulterior necontrolată.

Prima veste tristă a venit de la spital la nici 48 de ore de la accident. Unul din poliţişti se stinsese pe patul de spital, iar celălalt încă mai era în stare extrem de gravă. Azi a venit cea de-a doua veste tristă, şi cel de-al doilea poliţist pierzând lupta sa pentru viaţă. Cei doi poliţişti erau parte a unui echipaj — unul din ei avea doar 33 de ani, iar celălalt era cu experienţă mai mare în munca sa din poliţie, având 50 de ani.
Acest caz ne-a amintit nouă de accidentul de ieri de pe traseul Stăuceni-Chişinău, când, în timp ce un prim accident în lanţ era documentat, s-a produs un al doilea accident între alte 4 automobile. Şi în acel caz poliţiştii erau deja la locul accidentului şi-l documentau, doar că în cazul întâmplării din Moldova, din fericire, poliţiştii au scăpat nevătămaţi.

Una e clar, fie că e vorba de Germania, Moldova, România sau oricare altă ţară: cu toţii ar trebui să trecem cu automobilele cu multă prudenţă pe lângă locurile producerii unor accidente.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter