Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Xiaomi vrea să concureze cu Tesla şi Apple în segmentul electromobilelor

25 Martie 2021 - 08:47
Denis Godorozea
Se pare că încă un producător de gadget-uri mobile şi dispozitive electrocasnice vrea să se lanseze în industria auto — este vorba despre Xiaomi, renumitul gigant chinezesc, recunoscut în întreaga lume în special pentru smartphone-urile sale. În segmentul electromobilelor Xiaomi vrea să concureze în primul rând cu Tesla şi viitorul model Apple, iar spre deosebire de gigantul din Cupertino chinezii nu-şi ascund planurile.
Anunţul a fost făcut chiar de reprezentanţii companiei chineze, care au sugerat că viitorul lor electromobil va concura în primul rând cu Tesla şi Apple, urmând să fie un model tehnologizat, dar şi accesibil. Mai mult ca atât, proiectul va fi ghidat de fondatorul şi actualul şef al companiei, Lei Jun. Deşi termenii de debut şi lansare în producţia de serie nu au fost specificaţi, compania promite că viitorul lor electromobil va beneficia de tehnologii de ultimă generaţie din portofoliul Xiaomi.
Fireşte, fără careva experienţă lansarea unui propriu automobil de serie ar fi o misiune dificilă şi mult prea îndelungată. Respectiv, cei de la Xiaomi se văd nevoiţi să apeleze la ajutorul altor constructori auto, tot originari din China, anunţând că la proiect vor participa constructori precum NIO şi BYD, care oferă la ora actuală game diversificate de electromobile.
Conform planurilor, proiectul va demara în viitoarele luni, însă producţia de serie va putea începe cam odată cu lansarea lui Apple iCar, potrivit estimărilor, deci nu mai devreme de anii 2026-2027. Cel mai probabil, iniţial electromobilul Xiaomi va fi destinat în exclusivitate pieţei din China, dar este indubitabil că chinezii vor încerca să-l lanseze inclusiv în Europa şi America de Nord.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter