Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

KIA publică informaţii complete despre limuzina K9 facelift, menită să concureze cu modelele germane de top

2 Iunie 2021 - 18:18
Denis Godorozea
După prezentarea modificărilor estetice prin care a trecut limuzina K9 odată cu facelift-ul de mijloc de carieră, KIA publică informaţii complete despre substratul tehnic şi dezvăluie interiorul sedanului. În ciuda modificărilor majore pe exterior, KIA K9 menţine vechiul substrat tehnic şi nu oferă prea multe actualizări la bord.
Aşadar, designul versiunii actualizate KIA K9 (comercializată pe alte pieţe cu indicele K900) am avut ocazia să-l vedem mai devreme, când coreenii publicau primele imagini. Modificările interioare nu sunt la fel de revoluţionare, dar includ un nou sistem multimedia cu ecran mai mare, de 14.5 inch, ce are la bază un sistem de operare actualizat. Acum clienţii vor putea interacţiona cu propriile maşini prin smartphone şi la distanţă, având acces inclusiv şi la sistemul de monitorizare de 360 grade prin intermediul camerelor exterioare, cu funcţie de înregistrare video. Funcţii noi vor mai fi adăugate şi pe parcurs datorită posibilităţii de actualizare a sistemului de operare prin intermediul conexiunii internet.
Alte actualizări tehnice la bord includ apariţia unui scaner de amprentă, ce poate înlocui în acest caz cheia maşinii pentru proprietar şi un grup restrâns de persoane autorizate în sistem. Pe lângă funcţia de acces, în baza amprentei sistemul multimedia poate actualiza poziţia scaunului, volanului, playlist-ul sistemului audio şi alte setări personalizate în funcţie de preferinţele şoferului. Pe lângă cele menţionate, coreenii sugerează un nivel superior de confort la bord datorită izolării fonice îmbunătăţite, dar suspensiile au rămas aceleaşi — K9 nu a beneficiat de suspensii pneumatice nici în urma facelift-ului. În schimb, ca şi modelele din gama Genesis suspensia adaptivă poate fi adaptată în baza datelor furnizate de camera frontală despre calitatea carosabilului din cale.
Gama de motorizări tot nu a suferit schimbări. KIA K9 poate fi echipat cu benzinar aspirat natural 3.8 GDI, fie cu unitatea turbo de 3.3 litri, puterea maximă fiind cuprinsă între 315 şi 370 CP. Indiferent de unitatea selectată, motorul se cuplează exclusiv la cutia automată cu 8 rapoarte, ce transmite cuplul pe puntea spate. Opţional este disponibil sistemul de tracţiune integrală. Vechiul benzinar V8 de 5.0 litri a fost pensionat definitiv.
Prima piaţă pentru KIA K9 facelift va fi cea din Coreea de Sud, unde limuzina porneşte de la aproximativ 51 mii dolari americani, deci simţitor mai puţin decât costă principalii concurenţi germani din acelaşi segment. Ulterior coreenii vor lansa versiunea actualizată K900 şi pe alte pieţe, însă, precum şi predecesorii, modelul nu va fi disponibil în Europa.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter