Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Momentul în care cisterna unui camion polonez se răstoarnă într-o curbă pe un traseu din România

20 Septembrie 2021 - 09:51
Redacţia PiataAuto.md
Şoferii profesionişti de camioane ştiu, de obicei, să menajeze la fel de profesionist forţele centrifuge care pot acţiona asupra încărcăturii lor, or, dacă mult camioane moderne au o stabilitate foarte bună în viraje, atunci în cazul remorcilor încărcate, centrul de greutate mai înalt al acestora impune o conduită mult mai precaută în virajele strânse, elementul principal al căreia ar fi traversarea lor cu viteză mai redusă.
Un şofer dintr-o situaţie surprinsă acum 3 zile pe drumul european E79 din România, în zona Dealul Mare, către oraşul Brad, se pare că a subestimat aceste forţe centrifuge care pot acţiona asupra remorcii sale cu cisternă şi s-a pomenit într-un moment că cisterna se răstoarnă, trăgând şi camionul după ea. Din fericire, în ultimul moment capul tractor s-a desprins de remorcă şi a revenit cu roţile pe şosea, fără a se accidenta în vreun fel. Însă cisterna a ajuns în şanţ, răsturnându-se.
Ulterior, s-a constat că şoferul în vârstă de 29 de ani, şi camionul erau din Polonia, iar traseul era unul necunoscut pentru el. Din fericire, cisterna nu transporta combustibil, ci vin, prin urmare nu a existat un risc de incendiu după accident.

Întregul moment al răsturnării a fost surprins de o cameră de bord a unui alt şofer, care circula ceva mai în spate, şi poate fi văzut mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter