Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Cei care dau în chirie trotinete electrice în Moldova vor trebui să le limiteze viteza şi greutatea

19 August 2022 - 12:05
Redacţia PiataAuto.md
În ultima perioadă numărul trotinetelor electrice a crescut semnificativ în Moldova, atât din cauza costurilor mari la carburanţi, cât şi datorită popularizării serviciilor de închiriere de trotinete prin aplicaţii în regim de sharing. Iar asta a dus inevitabil la prezenţa lor şi pe carosabil, şi pe trotuare şi chiar în parcuri, cu un număr tot mai mare de accidente şi incidente. Şi, din păcate, în acest an au existat nu doar răniţi, dar şi o persoană care a decedat ulterior, după un asemenea accident. Prin urmare, sunt la fel de intense şi discuţiile despre noi reguli necesare trotinetelor, iar azi poliţia anunţă asemenea reguli noi.
Totuşi, aceste reguli nu au deocamdată o putere legislativă, ci sunt o agreare mai mult benevolă a tuturor companiilor care oferă trotinete electrice în chirie, agreare care a fost atinsă la o întâlnire a poliţiei cu reprezentanţii acestor companii. Astfel, aceştia au decis de comun acord să limiteze electronic viteza la 10-15 km/h în zonele de parcuri, zone cu flux mare de oameni, trecerile de pietoni, dar şi străzile care au acumulat statistici cu mai multe accidente cu trotinete.
Totodată, trotinetele vor avea sarcina maximă admisibilă limitată la 120 kg, în încercarea de a nu admite prezenţa a doi oameni pe aceeaşi trotinetă.
Totuşi, aceste limitări de viteză şi greutate vor fi aplicate de cei ce oferă trotinete în chirie, în timp ce acei care deţin trotinete electrice în proprietate, nu vor fi obligaţi să se supună unor asemenea limitări, atât timp cât ele nu sunt introduse în vreun regulament sau lege. Totuşi, 50 de oameni răniţi şi 1 decedat în acest an pe trotinete ar trebui să dea de gândit şi să motiveze la un condus mai temperat, cu cască şi vestă reflectorizantă, cu atenţie la pietoni şi cu respectarea semafoarelor, drumurilor cu sens unic şi a altor reguli elementare în trafic.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter