Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Acesta e noul Hyundai Kona, modelul care a fost dezvoltat întâi electric, apoi şi în versiuni hibride

20 Decembrie 2022 - 10:51
Ilie Toma
Hyundai a lansat o nouă generaţie a SUV-ului Kona, pe care-l descrie ca un model urban în primul rând. Şi, în continuarea ultimelor lansări coreene, noul Kona debutează cu linii care-i dau imediat personalitate, chiar dacă la un SUV e mai greu să se facă asta. Mai mult ca atât, noua generaţie va păstra mai multe tipuri de propulsie, inclusiv electrică, şi, spre deosebire de alte modele cu asemenea opţiuni, care sunt dezvoltate iniţial cu motoarele cu ardere internă în minte şi apoi adaptate la versiuni electrice, Kona a fost dezvoltat în primul rând ca un model electric, şi abia apoi s-au făcut adaptările la tipurile de propulsie care să conţină şi motoare cu ardere internă.
Iar această abordare inginerească unde versiunea electrică Kona e prioritară se vede la creşterea ampatamentului, cu 60 mm, pentru a face loc unei baterii mai mari, dar şi la creşterea lungimii totale cu 150 mm. Acum noul Kona măsoară 4.355 mm şi a ajuns la dimensiuni decente pentru un SUV compact.
Hyundai nu anunţă prea multe detalii despre versiunile şi motorizările lui Kona, dar ştim că va exista un Kona Electric, care ţinteşte o autonomie de circa 400 km. De asemenea, e anunţată o versiune hibridă, dar şi ediţii N Line, cu sportivitate mai accentuată.
Habitaclul maşinii aduce două display-uri panoramice mari, de 12,3 ţoli, integrate într-o planşă unitară. De asemenea, coreenii promit că locurile spate oferă acum un nivel de confort fără compromis, iar spaţiul mai mare e favorizat de lipsa unui tunel central din habitaclu.
Dar, fireşte, cel mai memorabil e designul noilor modele, cu o parte frontală lipsită efectiv de farurile obişnuite, care au fost scoase în fundal, pe extremităţi, iar conturul maşinii e accentuat de o linie LED. Este, deci, o nouă lansare Hyundai în care designul se face remarcat mult mai mult decât în cazul premierelor altor producători, iar în ultimul an designul Hyundai a fost ovaţionat aproape la fiecare nouă premieră.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter