Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Zi nemiloasă la Dakar, cu un traseu prin pietre şi dune, care ţinut piloţii în reparaţii şi a readus Toyota pe poziţia de lider

3 Ianuarie 2023 - 13:42
Redacţia PiataAuto.md
Ziua de ieri a fost nemiloasă la Dakar, traseul trecând prin zone cu tren extraordinar de dificil, în special pietre tăioase în zone muntoase, înaintarea prin care a însemnat o provocare în a menţine aderenţa bolizilor, dar totodată şi inevitabile pene ale anvelopelor.
Foto: Aşa arăta terenul pietros, care a venit de hac anvelopelor ieri la Dakar

Până şi maşinile clasice au avut bătăi de cap pe traseul mai simplu ales pentru ele. Fiat Panda 4x4 a rămas blocată şi a trebuit tractată cu un camion. Un pilot de la bordul echipajului 713, cu o Toyota Land Cruiser, a fost rănit la un salt major şi a fost evacuat cu elicopterul. Echiajul său a abandonat din această cauză.
Foto: Un Citroen Visa clasic şi echipajul său, ieri, la Dakar 2023

Cândva campion mondial, Sebastien Loeb a avut probleme cu anvelopele tăiate şi a pierdut aproape 2 ore în reparaţii extenuante. Dar au fost şi piloţi care au avut prea multe anvelope tăiate şi nu au mai avut altele de rezervă, fiind în imposibilitate să mai continue.
Foto: Maşina lui Sebastien Loeb, ieri, la Dakar 2023

Audi n-a avut probleme cu anvelopele, însă a ajuns pe locul 3, fiind deja devansat de două Toyota Hilux, unul fiind cel care s-a răsturnat în prima zi, iar celălalt condus de campionul din anul trecut de la Dakar. Asta da, maşină indestructibilă — răsturnată în prima zi şi peste două zile ajunge pe locul 2 într-un segment la Dakar!
Lucruri formidabile s-au produs şi la camioane. Cehul Ales Loprais, cu camionul său Praga V4S a ajuns primul la final! El a fost urmat de două camioane Iveco pe locurile 2 şi 3 şi un camion Tatra pe locul 4.
Foto: Camionul Praga V4S, învingător ieri la clasa camioane la Dakar 2023

Deci, o galopare extenuantă şi intensă, care îţi pune la încercare nu doar rezistenţa mecanică, ci şi cea psihologică. Să rezişti când totul pare fără speranţă, să continui să lupţi pentru a înainta. Iar uneori, să ceri ajutorul altora pentru a înainta, sau să ajuţi pe cineva să poată concura mai departe. În mijlocul pustietăţii, cu pietre, dune de nisip, relief dificil, şi tot ce-ţi mai poate aduce necunoscutul. De asta e raliul Dakar atât de autentic, atât de intens şi atât de diferit faţă de alte discipline de motorsport din zilele noastre!
Vezi mai jos un scurt video de rezultat, publicat de organizatorii de la Dakar.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter