Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Noul Mercedes-AMG C63 cu motor de 4 cilindri hibrid a demonstrat că poate fi mai rapid decât generaţia precedentă cu motor V8

19 Iunie 2024 - 16:31
Redacţia PiataAuto.md
Noul Mercedes-AMG C63 e unul din modelele cele mai criticate de fanii AMG şi Mercedes, din cauza faptului că a renunţat la fabulosul motor V8 de 4,0 litri de pe generaţia precedentă şi a adoptat un sistem de propulsie hibridă ce conţine doar un motor de 4 cilindri şi 2,0 litri. Pe hârtie, noul model e mai puternic, dar e totodată mult mai greu şi practic toate testele posibile îl cataloghează ca un mare eşec în orice noţiune de plăcere în condus. Şi totuşi, acesta a demonstrat de curând că poate fi mai rapid decât generaţia precedentă, într-o întrecere directă
Acea generaţie precedentă, W205, avea 510 CP sub capotă, transmişi punţii spate, printr-o cutie automată cu 7 trepte, cu lauch control. Datorită faptului că maşina avea o bună parte din caroserie construită din aluminiu, chiar şi cu imensul V8 sub capotă ea cântărea doar 1.750 kg.
Noul model are 680 CP scoşi de sistemul său de propulsie hibridă, cu un cuplu imens de 1.020 Nm. Partea mai puţin onestă din această întrecere e că noua generaţie e prezentă într-o ipostază de tracţiune integrală. Cutia e una automată cu 9 trepte. Însă aşa cum spuneam, maşina e mult mai grea, cântărind 2.190 kg, deci cu 440 kg mai grea!
Şi totuşi, noua generaţie a învins la acceleraţia în linie dreaptă, aşa cum promite în fişa tehnică. Propulsia electrică o ajută să facă asta, dar şi tracţiunea integrală.
Însă cât de importantă e acea jumătate de secundă în minus, cu preţul înjumătăţirii motorului şi a 440 kg în plus — rămâne o particularitate ce ţine de gusturile fiecăruia. Cel puţin vânzările foarte slabe de până acum sugerează că fanii nu vor, totuşi, doar performanţe pe hârtie de la un AMG.
E curios că la start din mişcare, modelul cu V8 are un avans din start, reacţionând mai prompt, în pofida aşteptărilor că acel nou ar trebui să fie mai rapid în reacţii.
Vezi toată întrecerea în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter