Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Şeful Bugatti Rimac explică de ce n-a vrut ca succesorul lui Chiron să fie electric şi dezvăluie că viitorul model cu motor V16 va fi unul hibrid

19 Iunie 2024 - 12:45
Redacţia PiataAuto.md
Fondatorul Rimac, croatul Mate Rimac, tot el acum şi şeful companiei Bugatti Rimac, căreia i-a fost încredinţată ditamai marca legendară franceză, a publicul un video în care explică de ce n-a vrut ca succesorul lui Chiron să fie electric şi a dezvăluit totodată că acest model succesor, despre care se ştia vă va avea un motor V16 aspirat natural, va avea parte de un sistem hibrid, totuşi.
Mate Rimac spune că aproape toată lumea din jur îi sugera că succesorul lui Chiron trebuie să fie electric în această nouă epocă, mai ales că există deja Rimac Nevera, un hipercar electric excepţional, care ar fi putut fi donator pentru modelul Bugatti. Însă Mate Rimac n-a vrut să meargă pe calea uşoară, ci a considerat că Bugatti trebuie să rămână o maşină cu motor cu combustie, pentru o plăcere supremă.
Iar o maşină pentru o plăcere supremă pentru Mate Rimac înseamnă una fără turbine, tocmai de asta s-a optat pentru un V16 aspirat. Însă, odată cu asta, nu mai ai boost-ul oferit de motorul W16 quad turbo anterior, deci noul model risca să devină mai lent în reacţii.
În cele din urmă s-a decis că un sistem hibrid de propulsie ar fi soluţia cea mai indicată. Astfel, urmaşul lui Bugatti Chiron va avea un electromotor pe puntea spate şi încă două electromotoare pe puntea faţă, care vor asigura reacţiile instantanee până când motorul cu combustie prinde turaţiile înalte necesare.
Viitorul hipercar va avea şi o baterie mare, de 25 kWh, în care-şi va stoca electricitatea. Maşina va putea circula şi în regim pur electric şi probabil va putea fi încărcată şi de la priză.
Totuşi, se pare că anume datorită acestui sistem hibrid a fost posibil şi noul motor V16, fără turbine, care va fi cu siguranţă ceva absolut nou şi senzaţional în istoria Bugatti.
Şi Mate Rimac povesteşte cum i-a convins pe cei de la VW să-i dea Bugatti în gestiunea lui, ca să poată transpune această marcă legendară în următorul capitol a istoriei. Unii îi spuneau că ar trebui să facă un model electric, iar alţii îi spuneau că nu are experienţă în modele hibride sau cu combustie, deci nu va putea face un asemenea model. Însă tot el le-a spus că n-a avut experienţă în nimic din ceea ce s-a apucat în ultimi 15 ani, şi totuşi i-a reuşit!
Deci, există mari speranţe despre ceea ce va însemna succesorul lui Chiron. Iar până la dezvăluirea lui au rămas zile numărate! Doar o singură zi, de fapt, pentru că mâine are loc marea premieră!
Până atunci, vezi dezvăluirile lui Mate Rimac mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter