Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Lexus a lansat noul LX 700h, o nouă motorizare hibridă a celui mai mare SUV din gama sa

10 Octombrie 2024 - 09:32
Redacţia PiataAuto.md
Lexus LX e cel mai mare SUV din gama mărcii nipone, dar în multe regiuni acesta lipseşte din ofertă. Construit pe platforma lui Toyota Land Cruiser, acest SUV a avut întotdeauna motoare mai mari sau mai puternice decât donatorul său şi şi-a alintat proprietarii cu un lux similar limuzinei LS. Însă SUV-ul LX n-a avut niciodată vreo motorizare hibridă, cum a avut-o limuzina LS, iar acum inginerii japonezi au decis că e timpul să rezolve această deficienţă şi au lansat noul Lexus LX 700h.
Cei de la Lexus spun că noul sistem hibrid a fost dezvoltat din start special pentru LX şi e conceput să poată îndura ieşirile în offroad dur, de care e capabil modelul. Pentru a putea asigura rezilienţa dorită, inginerii au integrat electromotorul principal al sistemului hibrid între cutia de viteze cu 10 rapoarte şi motorul cu ardere internă.
Iar motorul cu ardere internă, la rândul său, e acelaşi V6 twin turbo de 3,5 litri, care a debutat pe noua generaţie a lui LX.
Ambele motoare îşi trimit astfel cuplul cutiei de viteze automate, iar ulterior şi unei cutii de transfer cu demultiplicator de cuplu şi unui sistem de tracţiune integrală permanentă, de care dispune modelul.
E curios, însă, că în pofida electromotorului principal al sistemului hibrid, motorul V6 a păstrat un demaror şi un alternator, cu scop de redundanţă. Astfel, dacă electromotorul dintre cutie şi propulsorul cu ardere internă cedează, demarorul va putea porni motorul pe benzină, iar alternator va putea produce energie pentru a încărca bateria de 12 V şi sistemul electric de bază al maşinii. E o abordare diferită faţă de alte sisteme hibride ale Lexus şi Toyota, dar face parte din filosofia pregătirii acestei maşini pentru condiţii dificile de offroad şi asigurării că ea nu va rămâne niciodată imobilizată undeva.
Din aceeaşi serie de abordări e şi încapsularea bateriei destinată sistemului hibrid, localizată sub podeaua portbagajului, într-o carcasă etanşă, pentru ca maşina să poată în continuare înainta prin ape de 700 mm adâncime. Iar acea carcasă mai are şi un senzor de apă, care, în cazul puţin probabil al pătrunderii apei acolo, va emite imediat o alertă pentru şofer.
Maşina are toate regimurile de explorare a zonelor de offroad active, cu aceleaşi principii de ajustare a tracţiunii integrale, iar pentru cazuri de intemperii, are şi funcţia V2L, prin care poate alimenta o casă sau alte sisteme electrice, cu o putere de până la 1,5 kW în regiunile cu reţele de 110V şi cu 2,4 kW în regiunile cu tensiune de 230V.
Există şi o versiune Overtrail pentru noua motorizare hibridă, care mai aduce şi blocaje de diferenţiale şi elemente de protecţie suplimentară în offroad. Deci, chiar şi cei mai aprigi pasionaţi de aventuri în offroad cu LX vor putea alege acum noua motorizare hibridă.
Lexus n-a confirmat oficial puterea noului sistem hibrid, dar estimările oscilează într 435 şi 450 CP.
Vezi mai jos şi un video cu detalieri tehnice ale noului sistem hibrid de pe Lexus LX 700h, publicat de japonezi.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter