Prima pagină  »  Ştiri  »  Land Rover da sfaturi soferilor pentru condusul de iarna
9 IANUARIE 2009, 09:35
1,706
0
Land Rover da sfaturi soferilor pentru condusul de iarna
De Ilie Toma
0
Afara e ger si zapada, iar drumurile sunt o adevarata provocare pentru abilitatile de condus ale soferilor. Land Rover produce de peste 60 de ani cele mai rezistente automobile de teren, iar un posesor de Land Rover nu va ezita niciodata sa exploreze tinuturi necunoscute, chiar si iarna. Tocmai de asta, producatorul britanic, este poate cel mai potrivit pentru a da sfaturi soferilor pentru un condus sigur si eficient pe timp de iarna.

Daca sunteti la volanul unui Land Rover, indiferent de timpul de afara, veti sti ca oriunde nu ati porni, oricat de grele ar fi conditiile meteo, automobilul Dvs. va fi capabil sa le depaseasca, oferindu-va in interior o atmosfera calma si relaxanta. Sistemele inovatoare ale britanicilor, precum Electronic Traction Control, Hill Descendent Control sau Terrain Response, imbinate cu un sasiu extrem de capabil al automobilului, vor fi cele care vor asigura calitati de trecere legendare.

Totusi, producatorul britanic manifesta grija si pentru ceilalti soferi, care nu conduc neaparat un model Land Rover. Tocmai de asta, britanicii ne ofera cateva sfaturi pretioase, care ne vor asigura un condus sigur pe carosabil acoperit cu zapada sau gheata:
1. Folositi treapta de viteza cea mai mare posibila, cu exceptia coborarii dealurilor. Spre exemplu, conduceti in treapta a 3-a, in loc de a 2-a, pe cat posibil. Acest lucru va limita cuplul momentan oferit de motor, iar un cuplu mai mic transmis rotilor inseamna probabilitate mai mica de a derapa.

2. Folosirea primei trepte de viteza la coborarea pe vai ofera cel mai mare control asupra automobilului.

3. Curatati gheata si zapada de pe toate geamurile automobilului inainte de pornire – parbriz, luneta, geamuri laterale, etc. Curatati de asemenea toate farurile, capota si acopersul masinii. Acest fapt va asigura o vizibilitate buna in conditii grele.

4. Folositi comenzile automobilului cu grija, fara miscari bruste – aici se includ frana, volanul, acceleratia, etc.

5. Pastrati o distanta mai mare decat in mod obisnuit pana la vehiculul din fata, s-ar putea sa intampinati carosabil foarte alunecos, care ar genera o distanta mai mare de franare.

6. Asigurati-va ca aveti in rezervor suficient combustibil pentru a ajunge cu bine la destinatie. Tineti cont de faptul ca in conditii dificile consumul automobilului creste considerabil, deci ar fi bine sa dispuneti pe cat posibil de rezerve (spre exemplu, rezervor plin, chiar daca aveti de parcurs doar 200 km).

7. Daca planificati o calatorie lunga pe teren accidentat, asigurati-va ca aveti la Dvs. haine groase, alimente si apa, pentru cazuri de extrema necesitate.

8. Inainte de a porni intr-o calatorie lunga in conditii grele de iarna, faceti urmatoarele verificari:
Asigurati-va de nivelul lichidului anti-freeze
Verificati stergatoarele parbrizului si lichidul pentru acestea (in nici un caz nu folositi apa aici)
Verificati luminile automobilului – faruri, felinare, faruri anti-ceata, etc.
Verificati si indicatoarele de avarie.
Verificati incalzirea lunetei si functionarea sistemului de incalzire a interiorului masinii.
Verificati nivelul uleiului in motor.
Verificati anvelopele si presiunea in acestea.

Land Rover si PiataAuto.md Va ureaza drum bun, plin de aventura, dar lipsit de primejdii!
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!