Prima pagină  »  Ştiri  »  Mercedes-Benz SLR Stirling Moss: Fascinatie pura a placerii de a conduce
2 IANUARIE 2009, 07:48
1,340
0
Mercedes-Benz SLR Stirling Moss: Fascinatie pura a placerii de a conduce
De Ion Efros
0
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
Mercedes-Benz si McLaren adauga coroana gloriei pe un proiect de success egal impartasit, printr-o noua versiune a modelului pe care-l produc de ani buni – SLR – o masina mai mult decat spectaculoasa. La o astfel de sportiva, lipsa parbrizului si a acoperisului confera comunicare deplina cu spatiul inconjurator pasagerului si soferului, sugerand bucuria adolescentina a senzatiei oferite de viteza maxima.

Este vorba despre o decapotabila, care poarta numele legendarului pilot de curse Stirling Moss, detinator al recordului din 1955 pe circuitul Mille Miglia, la bordul unui Mercedes-Benz SLR . Anii ’50 au si fost de altfel anii de glorie a lui SLR 300, cand isi trecea in palmares victorii la rand precum Eifel race, Targa Florio sau Tourist Trophy.

Nu este de mirare, deci, ca noul SLR Stirling Moss reprezinta un melanj care aduna caracterul SLR-urilor din prezent cu fascinatia celor din 1955. Are, printre alte dotari noul echipament Silver Arrow, sofisticat si puristic in egala masura, si la fel ca si legendarii sai frati de curse uimeste prin performantele sale tehnice si arhitectonice. Cu o putere a motorului de 650 CP, SLR Stirling Moss acclereaza prin motorzarea in V8 de la 0 la 100 km/h in mai putin de 3.5 secunde, fapt care pune pe tapet dimensiuni absolut noi pentru condusul decapotabil.

Caroseria vehiculului, confectionata in totalitate din fibra de carbon, reprezinta in sine un concept original, designerii care l-au pus la punct fiind constienti in fiecare moment ca, creionul lor trebuie sa dea nastere unuei masini ce atinge viteze de pana la 350 km/h. Pe exterior SLR Stirling Moss sport imagineaza forma unei sageti cu bot alungit, si un spate compact si musculos, iar lipsa unui parbriz face ca interiorul si exteriorul sa se intalneasca curgand unul in altul. Mixtura de materiale autentice a interiorului cum ar fi fibra de carbon, aluminiul si pielea extrem de moale dau ton final al stilului Stirling Moss.

Alte forme care iti retin atentia includ doua cupe de aer in spatele soferului si pasagerului. In egala masura, barele de protectie reunesc cu gust traditionalul si modernul. Aripile sunt puternic conturate, iar "branhiile" ventilatiei, vopsite in negru pe ambele parti si pe capota, fac trimitere la legendarul lor frate.

Dincolo de orice descriere a performantelor tehnice si a senzatiilor transmise de o astfel de masina, ele vor fi injumatatite pana nu o vei fi testat pe propria-i piele.
Aceasta bijuterie va fi produsa doar in 75 de unitati, la un pret de 750.000 de euro bucata.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!