Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul Porsche Panamera va debuta in China
5 IANUARIE 2009, 22:08
1,320
0
Noul Porsche Panamera va debuta in China
De Ilie Toma
0
De ceva timp incoace, subiectul celor mai pasionale discutii atunci cand se vorbeste de Porsche este Panamera – noul model al germanilor, fotografiile caruia au fost prezentate acum vreo doua luni. Panamera este primul Grand Turismo cu 4 usi al Porsche, iar debutul oficial al acestuia este asteptat cu mare nerabdare de lumea auto.

Ei bine, Porsche a anuntat ieri locatia unde isi va expune spre admiratia publicului noul model: este vorba de... China. Mai exact, este vorba de expozitia Auto Shanghai 2009, care va avea loc in luna aprilie a acestui an. Sa nu ne mire faptul ca Porsche a ales tocmai aceasta locatie... Rolls Royce si-a lansat de curand ultimul sau model in Dubai... Se pare ca europenii sau americanii sunt prea afectati de criza economica pentru a fi interesati de modelele exclusive, in felul in care o faceau in vremurile bune, iar in 2009 vom mai asista, probabil, la multe lansari de lux in diverse “colturi” ale lumii...

Sa revenim la Panamera insa. Porsche a fost intotdeauna un maestru in a prezenta modele controversate, cu un design contradictoriu, dar care a reusit intotdeauna sa ramana clasic in cele din urma. Cazul noului Panamera nu pare sa fie o exceptie: noul grand turismo pare un 911 alungit, caruia I s-au adaugat inca o pereche de usi. Ce mai, aduce a stilul masinilor din filmele cu Louis de Funes… Insa, tocmai asta te astepti de la un Porsche adevarat: sa-ti aduca senzatia aceea exclusiva care le face renumite pe aceste masini germane!

Daca vom deschide capota, insa, vom simti viitorul cailor-putere germani. Gama de motoare disponibile dispune de puteri de la 300 la 500 CP, toate motorizarile folosind sistemul Direct Fuel Injection, care le asigura calitati superioare de putere si cuplu. Panamera va fi disponibila, in mod normal, cu tractiune pe spate, insa va exista si o versiune de top cu tractiune integrala, cu control electronic Porsche Traction Management.

Porsche s-a ocupat si de eficienta in consum a noului model. Astfel, au fost aplicate o multime de solutii de reducere a greutatii, prin utilizarea materialelor usoare precum aluminiul sau magneziul.

Noul Porsche Panamera va ajunge la primii clienti spre sfarsitul verii.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!