Prima pagină  »  Ştiri  »  Suzuki celebreaza 25 de ani de productie in India
5 IANUARIE 2009, 22:02
1,488
0
Suzuki celebreaza 25 de ani de productie in India
De Ilie Toma
0
Acum 25 de ani, la sfarsitul anului 1981, in India aparea uzina Maruti Suzuki, pe atunci numita Maruti Udyog Limited si detinuta in mare parte de guvernul indian. In decembrie 1983, aparuse si primul automobil cu adevarat accesibil pentru indieni: Maruti 800, fapt care a dat nastere unui adevarat fenomen de masa in industria automobillstica.

Visului indianului “de rand” devenise realitate. In acele timpuri, piata indiana era dominata de un numar prea mic de marci de automobile, pentru a oferi o adevarata competie. Astazi, Suzuki detine, atentie, o cota de 54% din piata indiana a autoturismelor, iar productia pe teritoriul Indiei numara 35% din productia globala a marcii Suzuki.

Uzina Maruti a produs anul trecut peste 770 mii de automobile, fiind si primul an in care Suzuki a vandut mai multe automobile in India decat in patria sa, Japonia. Astazi, pe drumurile indiene circula cam 7 milioane de masini Suzuki dintr-un total de 11 milioane de automobile, cat se estimeaza ca exista per total in tara. O a doua fabrica, in Manesar, a fost construita in 2007, cu o capacitate initiala de 100 000 de automobile anual, urmand sa ajunga in scurt timp la o capacitate de 300 000 de unitati anual. Aici se produce in principal micutul model Alto.

Suzuki construieste astazi un automobil al fiecare trei minute in India, angajand 7100 de muncitori si avand o retea de 600 de dealeri in 393 de orase si orasele indiene.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!