Prima pagină  »  Ştiri  »  Nimic mai usor - Smart si Car2Go
30 MARTIE 2009, 10:36
1,922
0
Nimic mai usor - Smart si Car2Go
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
Automobilele luate in chirie au devenit mult mai accesibile acum, datorita lui Car2Go de la Smart. Este o idee revolutionara in domeiu, dar in acelasi timp una extrem de simpla. Cu aceasta ocazie Daimler AG vine sa usureze mobilitatea cetatenilor in cadrul mediilor urbane. Pina acum, acest serviciu a fost disponibil doar in orasul german Ulm, dar in viitor este asteptata aparitia lui in alte orase ale lumii, datorita reactiei pozitive din partea clientilor germani.

Spuneam ca Car2Go este o idee revolutionara....Pai bine, unde ati mai vazut Dvs ca pentru a inchiria un automobil sa fie nevoie doar de o simpla inregistrare prealabila, in urma careia ve-ti putea inchiria automobilul de cite ori doriti si cel mai important cind doriti? Principiul este simplu, de fiecare data cind aveti nevoie de o masina, aceasta poate fi inchiriata spontan, direct dintr-o parcare publica sau poate fi rezervata prin intermediul telefonului mobil sau a internetului. La inregistrare, permisul de conducere este dotat cu un cip special, astfel, clientul foarte usor va putea intra in automobil dupa ce permisul este apropiat de parbriz. Dupa ce se va insera codul PIN, autoturismul poate fi folosit cit doreste clientul, iar la sfirsit nu este nevoie intoarcerea acestuia intr-un loc prestabilit, deoarece acesta poate fi lasat in orice parcare publica din zona orasului. Taxa de 19 Euro centi pe minut acopera asigurarea, taxele suplimentare si chiar combustibilul. Smart-ul mai poate fi inchiriat si pentru o ora – 9.90 Euro, sau chiar pentru o zi intreaga – 49 Euro.

Desigur, pentru a introduce un astfel de serviciu era nevoie de a efectua o serie de teste in conditii cit mai apropiate de cele urbane. Astfel, in cadrul Centrului de Cercetare Daimler au fost puse la dispozitia a peste 500 angajati si 200 membri de familie ai acestora, 50 de autoturisme Smart. Reactia acestora a fost una imediata, se intimplau cazuri cind doi sau mai multi angajati, fugeau pentru a ajunge primii la un Smart liber in parcare. Pina in prezent au fost inregistrate peste 8.000 de inchirieri, astfel timp de o zi, acelasi automobil era inchiriat de 8 clienti diferiti.

Totusi, orasul german Ulm, deja nu mai este singurul ce dispune de acest sistem inteligent de inchiriere a automobilelor. Capitala statului Texas din SUA, Austin, se va bucura si ea de Car2Go. Pentru aceasta au fost puse la dispozitia celor peste 750.000 rezidenti si vizitatori ai orasului, 200 unitati Smart Fortwo cu sistem automatizat Start&Stop. Cu aceasta ocazia primarul orasului s-a declarat a fi foarte multumit ca anume Austin este primul oras ce devine partener pentru Car2Go dupa Ulm si ca este increzut ca acesta se va bucura de un succes mare printre cetatenii sai. Nu trebuie de uitat si ultimele tendinte ale americanilor, care tot mai des opteaza pentru masinile mici dar econome, decit pentru cele mari cu un consum foarte mare de combustibil. Nu este un secret ca Daimler AG doreste expansiunea lui Smart pe tarim american. Astfel, cu ajutorul lui Car2Go, acest scop este tot mai realizabil, chiar daca strazile americane dominate de masinile uriase fac ca micutul Smart Fortwo sa arate putin straniu pentru trecatori.

Car2Go este o idee indrazneata ce a pus pe jar autoritatile locale din mai multe orase ale lumii, care doresc micile Smart-uri pentru locuitorii sai. Acum ramine de vazut reactia americanilor, iar daca va fi una cel putin atit de pozitiva ca cea a rezidentilor din orasul Ulm, cu siguranta vom intilni Car2Go in multe alte orase.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!