Prima pagină  »  Ştiri  »  In Franta incep vanzarile lui Dacia Logan LPG
15 IUNIE 2009, 11:47
1,929
0
In Franta incep vanzarile lui Dacia Logan LPG
De Redactia PiataAuto.md
0
Producatorul roman de automobile Dacia, a anuntat ca va lansa pe piata din Franta o noua versiune pentru Logan si anume Logan LPG (Liquefied Petroleum Gas). Aceasta va face parte din familia eco2 , din care in prezent fac parte Dacia Sandero si Logan dCi 70 si dCi 85, Sandero si Logan 1.2 litri si Sandero 1.4 MPI LPG.

Cea mai semnificativa caracteristica a lui Dacia Logan LPG este ca aceasta poate fi alimentat cu gaz lichefiat, care este un combustibil ce are un respect pentru mediul inconjurator, deoarece nu contine sulf, benzen, si combustia sa nu produce oricare particole. Utilizand gazul lichefiat, Logan LPG nu numai ca va emite cu 20 % mai putin CO2, dar va fi si mai economa, deoarece gazul lichefiat este cel mai ieftin combustibil in Franta, pretul acestuia in mediu fiind de 0.62 Euro per litru.

Dacia Logan LPG dispune de doua rezervoare, unul pentru benzina cu o capacitate de 50 litri, si unul pentru gaz cu o capacitate de 42 litri. In asa mod, cu ambele rezervoare pline, Logan LPG poate parcurge o distanta de 1.200 km, iar timpul de combustibil poate fi selectat de catre conducator prin intermediul unui intrerupator amplasat langa manerul cutiei de viteze.

Chiar daca gazul lichefiat este un element foarte usor explozibil, producatorul ne asigura ca noul model este foarte sigur. Instalatia de gaz a fost elaborata de specialistul Landi Renzo si instalata la fabrica Dacia din orasul Pitesti. Balonul in care este mentinut gazul lichefiat este din fier forta si se conformeaza normelor europene din domeniu, fiind echipat cu valva anti-revenire, limitator de umplere (maximum 80 % din capacitate), restrictor de curgere si cu o valva de siguranta solenoida.

Cat priveste propulsorul de 1.4 litri MPI, acesta dizvolta o putere de 75 cai si un cuplu maxim de 112 Nm la 3.000 rpm. Prezenta gazului lichefiat nu necesita controale tehnice speciale, automobilul va fi supus controalelor exact ca si celelalte masini, la fiecare 30.000 km parcursi.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!