Prima pagină  »  Ştiri  »  Cadillac a prezentat viitoarea nava amiral – XTS Platinum Concept
13 IANUARIE 2010, 16:41
1,659
0
Cadillac a prezentat viitoarea nava amiral – XTS Platinum Concept
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
Salonul Auto de la Detroit este locul perfect pentru un producator nord-american de asi prezenta cele mai noi modele. Insa cand vine vorba de asa companie ca Cadillac, intotdeauna te astepti la adevarate capodopere tehnologice pe patru roti. Acesta este cazul noului concept XTS Platinum Concept prezentat de Cadillac la Detroit, un prototip foarte apropiat de o viitoare versiune de serie, una care se preconizeaza a fi chiar nava amiral al flotei Cadillac.

Cu un design caracteristic marcii, dar in acelasi timp nou, Cadillac XTS Platinum Concept te cucereste imediat prin formele dinamice, ce iti creaza o impresie ca au fost “sculptate” direct in tunelul aerodinamic. Forma acoperisului si geamurile ingustate in spate nu fac decat sa adevereasca acest lucru, in timp ce partea frontala cu fata ridicata si faruri LED care lumineaza cu o lumina “rece” albastrie ne inspira un alt caracter pe care il indragim mult la noile modele – agresivitatea.

Chiar daca in lume exista foarte multe modele de lux, interiorul noului XTS Platinum Concept te face sa uiti de toate instantaneu. Design-erii si-au pus in practica tot talentul pentru a crea un joc de culori, in care una se prelinge in cealalta. Prezenta materialelor de cea mai inalta calitate ca piele naturala catifelata si insertiile din lemn pretios dau dovada de mare clasa, una la care in ciuda concurentei aspira tot mai mult Cadillac.

Tot aici, la interior, s-a pus un mare accent pe relatia intuitiva dintre sistemele electronice si pasager… Astfel, XTS Platinum Concept nu este dominat de o armata intreaga de butoane care te face confuz si iti da dureri de cap, ci din contra, accesul la functiile automobilului este foarte simpla in primul rand din cauza ecranului touch screen amplasat in partea superioara a consolei centrale. Pasagerii spate se vor bucura la randul sau de o atentie sporita din partea automobilului, aici fiind puse la dispozitie doua ecrane color pe care pot fi redate filmele preferate cu ajutorul player-ului DVD.

Unitatea de propulsie este si ea una foarte moderna... Conceptul dispune de tractiune integrala ce este pusa in functie de propulsorul de 3.6 litri V6 ce emite 305 cai-putere. Insa in paralel cu acesta mai este oferit si un electro-motor plug-in-hibrid cu baterii Litiu-Ion ce pot fi alimentate de la o priza de casa in 5 ore. In asa mod, in cazul in care este nevoie, pot fi puse in functiune ambele unitati ce vor creste puterea hibrid-ului la 350 cai-putere si 400 Nm. Pentru ca limuzina sa nu intampine dificultati pe suprafete umede sau alunecoase, Cadillac XTS Platinum Concept este dotat cu suspensia adaptiva Magnetic Ride Control si cu sistemul de stabilitate StabiliTrak.

Pana acum nu se stie exact cand se va transforma Platinum Concept intr-un model de serie, insa compania a lasat de inteles ca acesta nu va intarzia foarte mult sa apara.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!