Prima pagină  »  Ştiri  »  Chevrolet incepe asamblarea bateriilor electrice pentru Volt
13 IANUARIE 2010, 14:11
1,284
0
Chevrolet incepe asamblarea bateriilor electrice pentru Volt
De Constantin Mihalachi
0
La trei ani dupa ce a prezentat prototipul Volt, Chevrolet anunta ca incepe asamblarea bateriilor electrice ce vor sta la baza unitatii de propulsie a viitorului electro-mobil cu acelasi nume. In asa mod, dupa o investitie de 43 mln Dolari SUA ce au contribuit la edificare noii uzine care va raspunde de productia bateriilor, Chevrolet devine primul constructor care va produce propriile baterii electrice.

Bateriile lui Chevrolet Volt sunt formate din o serie de moduli uniti intre ei, cei care la randul sau sunt formati din peste 200 celule. Chiar daca incepe productia de serie a bateriilor, acestea urmeaza sa treaca printr-o scurta perioada de testare si verificare, ca mai apoi sa poata fi livrate la uzina in care se va asambla Chevrolet Volt.

Amintim ca Volt reprezinta un electro-mobil cu o raza mare de autonomie, ce poate rula doar pe energie electrica in jur de 65 km. Insa atunci cand va fi epuizata energia din bateriile Litiu-Ion, in functiune va intra propulsorul de 1.4 litri Flex-Fuel, cel care va activa pe post de generator, avand scop de a genera energie electrica pentru electro-motor. In asa mod, cu ajutorul acestuia autonomia electro-mobilului creste cu pana la 480 km.

Asamblarea noului Chevrolet Volt va incepe pe parcursul acestui an, preturile ne fiind facute publice pana la acest moment.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!