Prima pagină  »  Ştiri  »  Noile taxe vamale din 2010. (Update!)
20 IANUARIE 2010, 13:10
2,718
0
Noile taxe vamale din 2010. (Update!)
De Redactia PiataAuto.md
0
La 3 Decembrie 2009 Redactia PiataAuto.md publica un articol potrivit caruia se anuntau noile taxe vamale, taxele rutiere si accizele noi la combustibil incepand cu anul 2010. Atunci, am solicitat informatii de la Ministerul Finantelor, si am reusit sa obtinem raspunsul la intrebarile noastre chiar de la Ministrul Finantelor, Veacesla Negruta. In acest mod, tinem sa va atragem atentia ca la acel moment, datele publicate de PiataAuto.md erau in totalitate veridice!

Totusi, la 29 Decembrie 2009, in Monitorul Oficial al Republicii Moldova Nr. 193-196 era publicata Legea Republicii Moldova Nr. 108 din 17.12.2009 care prevedea modificarea si completarea unor acte legislative, inclusiv modificari operate in Codul Fiscal al Republicii Moldova.

In aceasta ordine de idei, incepand cu 1 Ianuarie 2010 au intrat in vigoare noile Taxe Vamale, care pana la urma aveau sa fie altele decat cele publicate de Redactia PiataAuto.md la inceputul lunii Decembrie 2009, fiind modificate pe parcurs, pana la publicarea acestora in Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Va prezentam mai jos doua tabele cu informatii complete despre noile accize vamale, aplicate autoturismelor.

Accize vamale pentru autoturisme cu motor cu ardere interna (benzina):




Accize vamale pentru autoturisme cu motor cu ardere prin comprimare (diesel):



ATENTIE: Coloana 5 a tabelelor exprima valoarea noua a taxelor vamale, care va intra in vigoare la 01 ianuarie 2010. Deoarece aceasta taxa este aplicabila incepand cu anul 2010, varsta automobilului, dedusa din anul de producere, care este exprimata in coloana 3, este corelata anume cu taxele majorate. In coloana 4 gasiti valoarea taxelor de pana la 31.12.2009, insa, pentru o corelare corecta cu anul producerii a unui automobil inmatriculat in 2009, trebuie luata in consideratie valoarea anilor -1.

Redactia PiataAuto.md nu a avut intentia de a dezinforma sau manipula publicul, ci de a-l informa corect, pe baza informatiilor oficiale, iar toata responsabilitatea pentru corespunderea veridicitatii informatiei prezentate la momentul publicarii stirii cu aprobarea de facto a majorarii apartin exclusiv Guvernului Republicii Moldova.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!