Prima pagină  »  Ştiri  »  Politia Rutiera nu mai are dreptul sa opreasca masinile care nu
15 IANUARIE 2010, 15:17
1,616
0
Politia Rutiera nu mai are dreptul sa opreasca masinile care nu sunt date in cautare
De Constantin Mihalachi
0
Ministrul Afacerilor Interne, Victor Catan, a emis un ordin potrivit caruia colaboratorilor de politie li se intersice sa opreasca vehiculele care nu se afla in cautare si care nu au incalcat regulile circulatiei rutiere. Pentru a contracara fenomenul coruptiei si a mituirii a mai fost interzisa si intocmirea proceselor verbale in interiorul masinilor de politie, ministrul declarand ca acest lucru trebuie efectuat in vazul lumii, ba chiar si in ploaie.

In acelasi timp, ministrul a recunoscut ca cel mai des se ia mita la posturile stationare de politie, intalnite la intrarea in municipiile Chisinau si Balti. Chiar daca aceste posturi nu corespund standartelor europene, lipsind in totalitate in Uniunea Europeana, lichidarea acestora nu este posibila la moment, deoarece sunt necesare pentru combaterea criminalitatii si asigurarea ordinii publice.

Potrivit ministrului Catan, scopul acestor interdictii este de a curata politia de cadre corupte, iar astfel, in fiecare saptamana sunt retinuti in flagran colaboratori care iau mita. Totusi o parte din vina le revine si cetatenilor care nu trebuie sa accepte sa dea mita pentru a scapa de probleme, a mai declarat Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Victor Catan.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!