Prima pagină  »  Ştiri  »  Taxa vamala de garantie pentru automobilele mai vechi de 7 ani
22 MARTIE 2010, 16:58
1,934
0
Taxa vamala de garantie pentru automobilele mai vechi de 7 ani a fost anulata
De Redactia PiataAuto.md
0
În şedinţa de astăzi, 22 martie, Guvernul Republicii Moldova a aprobat proiectul de lege “pentru modificarea articolului 10 din Legea nr.1569-XV din 20 decembrie 2002 cu privire la modul de introducere şi scoatere a bunurilor de pe teritoriul RM de către persoane fizice”.

Până în prezent, rezidenţii Republicii Moldova, care intrau în ţară cu un vehicul mai vechi de 7 ani, aflat la evidenţă în altă ţară, erau obligaţi să achite o taxă de garanţie vamală pentru acel vehicul, taxa fiind restituită la iesirea din ţară. Măsura a fost iniţial concepută ca o protecţie pentru interdicţia importului in Republica Moldova a vehiculelor mai vechi de aceeaşi vârstă de 7 ani.

Odată cu aprobarea de către guvern a proiectului de lege, rezidenţii Republicii Moldova vor fi scutiţi de taxa de garanţie vamală. Conform Ministrului Finanţelor, Veaceslav Neguţa, “modificarea legii va permite concetaţenilor nostri să utilizeze mijloacele băneşti acumulate pentru necesităţile personale, şi nu pentru achitarea în vamă a garanţiei respective”.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!