Prima pagină  »  Ştiri  »  From Russia with love: noul VW Polo Sedan
3 IUNIE 2010, 10:23
1,847
0
From Russia with love: noul VW Polo Sedan
De Ilie Toma
1
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
Eveniment important in capitala rusa ieri seara: noul Volkswagen Polo Sedan a fost prezentat in fata a 200 de invitati selecti. Si mai important este faptul ca noul model a fost dezvoltat special pentru piata Rusiei, tinandu-se cont de conditiile climaterice dure si cele ale calitatii carosabilului.

Reprezentantii VW s-au declarat increzuti intr-un succes rasunator al noului model pe piata rusa. Noul Polo Sedan vine sa ofere un design atemporal, o calitate germana si un pret moderat, factori care ii vor asigura atractivitatea catre un public larg. Noul vehicul vine inarmat si cu intregul set de tehnologii de care poate beneficia un Polo hatchback.

Noul Polo Sedan va fi produs la fabrica Volkswagen din Kaluga, Rusia, pe o linie de asamblare complet noua. Din start sub capota modelului isi va face loc propulsorul de 1.6 litri pe benzina (105 CP), la care poate fi cuplata fie o transmie manuala in 5 trepte, fie una automata secventiata (tiptronic). Volkswagen devine astfel si primul producator care ofera o transmisie automata atat de avansata pe un vehicul din aceasta clasa.

Versiunea de baza, Trendline, vine deja echipata cu dotari importante in materie de siguranta: de la doua airbag-uri pentru pasagerii fata si tetiere pana la centuri cu prindere in trei puncte pentru toti cei cinci ocupanti ai masinii. De la versiunea Comfortline si mai sus, toate modelele vor fi echipate in standard si cu sistem ABS. Versiunea de top va oferi in plus airbag-uri laterale si sistem ESP.

Pentru a crea un model cu adevarat adaptat conditiilor dure de exploatare ale Rusiei, noul Polo Sedan a fost supus unei serii lungi de teste in diverse conditii climaterice, de la cele mai reci in partea nordica, pana la cele mai uscate, in partea sudica. S-a tinut cont, de asemenea, si de calitatea benzinei disponibila in Rusia. De asemenea, caroseria este una zincata, non-coroziva, pentru a face fata cu succes substantelor imprastiate pe carosabil pe timp de iarna, iar vopseaua folosita este una ultra-rezistenta. Si, pentru ca VW pare ca vrea sa produca un automobil adaptat in intregime conditiilor dure, si suspensia a fost gandita sa faca fata celor mai proaste drumuri.

Pretul modelului va porni de la putin peste 10 000 de euro pe piata Rusiei.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!