Prima pagină  »  Ştiri  »  Marca britanica Alvis va renaste
2 IUNIE 2010, 11:39
1,260
0
Marca britanica Alvis va renaste
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
Experienta ultimilor ani ne arata mai degraba scenarii in care marcile auto trec in “nefiinta”, decat renasteri de marci sau aparitii de noi nume. Si aici putem aminti de marci precum Rover (2004), Hummer, Mercury, Saturn, Pontiac - toate trecute de curand in paginile istoriei.

Totusi, exista si vesti mai bune, iar acestea vin, de aceasta data, din Marea Britanie. Iata ca Alvis - unul din cei mai respectati producatori ai anilor ’30 ai secoului XX – va renaste din cenusa, pentru a continua firul istoriei marcii de acolo de unde acesta a fost intrerupt: anul 1967, cu un ultim Alvis TF21 produs in acel an.

Marca Alvis a devenit de curand proprietate a companiei Red Triangle, fondata in 1968 de catre fostii angajati ai companiei Alvis (ironia sortii, nu?). Ultimii 40 de ani Red Triange a restaurat si a oferit deservire tehnica automobilelor Alvis.

Odata cu preluarea legendarei marci, compania si-a atribuit si o noua denumire – “The Alvis Car Company Limited”, si planifica productia modelelor clasice Alvis. Acest fapt devine posibil datorita schitelor ingineresti si de design mostenite, dar mai ales datorita faptului ca in procesul de creare a “noilor” Alvis vor fi implicati aceeasi oameni, care, acum mai bine de patru decenii, au fost direct implicati in conceperea lor.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!