Prima pagină  »  Ştiri  »  Natalia Gordienco a testat cel mai "verde" automobil din lume
4 IUNIE 2010, 23:34
3,615
0
Natalia Gordienco a testat cel mai "verde" automobil din lume
De Serghei Solomonov, pentru Centrul Toyota Chisinau "Continent"
0
La 27 mai 2010, Natalia Gordienco a devenit una din primele persoane din Moldova, care a avut ocazia sa testeze noua generatie Toyota Prius, importata acum oficial in tara noastra. Cum a ECOnomisit Natalia Gordienco combustibilul? Sa vedem!

Un test drive inedit a avut loc de curand pe strazile Chisinaului, avand-o ca protagonista pe Natalia Gordienco, si ea, la randul ei, un sofer cu experienta, dar si iubitoare de acceleratii dinamice. Vedeta a avut ocazia sa testeze pe propria-i piele pe cat de bine poate face fata un Prius stilului ei de condus, sau, cat de bine se pot adapta manierele ei de condus unui automobil cu adevarat ecologic, precum este Prius. Toyota declara un consum de doar 3.9 litri la 100 km in regim urban pentru Prius, iar emisiile de CO2 se situeaza, conform datelor oficiale, la 89 g/km.

I-am adresat Nataliei Gordienco si cateva intrebari despre atitudinea ei fata de preturile tot mai mari la combustibil, si, desigur, despre senzatiile de condus de la volanul celui mai popular hibrid din lume. Pentru a demonstra ca grija fata de mediu este si una din preocuparile ei personale, Natalia a imbracat cea mai verde rochie din garderoba sa.



Corespondent: Natalia, Va simtiti ingrijorata de cresterile continue ale pretului benzinei in Moldova? Credeti ca in viitorul apropiat automobilele ar putea utiliza combustibili alternativi pentru a fi propulsate?

Natalia Gordiencо: Da, desigur, preturile ma intereseaza, si ma ingrijoreaza in acelasi timp, si cred ca pe toti cei care conduc in fiecare zi un automobil ii ingrijoreaza. Exceptie pot face doar cei care se pot numi magnati sau care nu-si castiga banii prin propria munca. Eu insa am si nevoie sa parcurg distante mari, uneori pot petrece la volan o jumatate de zi, sau chiar si mai mult. Tocmai de asta, sunt interesata de noile tehnologii, care te pot ajuta sa economisesti in consum, si cred in viitorul acestor automobile.

Corespondent: Ne puteti spune care ar fi, in mediu, consumul automobilului pe care il conduceti zi de zi? Poate aveti secrete, sau sfaturi inedite in ceea ce priveste economia de combustibil? Poate opriti motorul la semafoare?

Natalia Gordienco: Nu, nu opresc motorul la semafor, mai ales ca am in posesie un automobil cu transmisie automata. Cat priveste prima parte a intrebarii, nu va pot spune o cifra exacta de consum. Insa stiu ca pentru a circula in interiorul orasului o zi am nevoie de combusitibil in valoare de aproximativ 100 lei. Uneori aceasta cantitate de benzina imi poate ajunge pentru doua zile. Sa conduc cu adevarat econom nu prea reusesc, deoarece sunt o mare pasionata a vitezei. Sper insa ca acest test drive imi va da o lectie de condus responsabil.



Corespondent: Natalia, va place Toyota Prius ca si design exterior? Credeti ca Prius poate sa devina un automobil in voga in Moldova, asa cum a devenit in tarile din Europa, in SUA si in Japonia?

Natalia Gordienco: Da, exteriorul lui Prius mi-a placut foarte mult, in special exemplarul in culoare neagra. Mi se pare ca un Prius negru ar atrage si mai multa atentie pe strada. Cred ca si in tara noastra exista foarte multi oameni interesati de un Prius. Nu prea stiu preturile modelului, insa sunt sigura ca Toyota Prius va deveni in scurt timp un succes pe piata Moldovei!

Corespondent: O vorba spune ca ECOnomiseste cel ce are abilitatile de a o face. Dupa testul Priusului, va este suficient de clar cum ati putea utiliza ciclurile electric/benzina ale unui hibrid in favoarea Dvs., astfel incat sa economisiti cat mai mult carburant?

Natalia Gordienco: Da, dupa ce instructorul de la Centrul Toyota Chisinau «Continent» mi-a explicat semnificatia tuturor comenzilor din interior, mi-a fost mult mai simplu sa ma descurc in condusul corect al automobilului. Este interesant ca soferul unui Prius are intotdeauna posibilitatea evaluarii in regim real a nivelului de economie pe care il realizeaza. Deci, mi-a placut mult sa conduc un automobil de vis! («Condu visul» - este traducerea sloganului Toyota, valabil pana acum cativa ani – nota corespondentului.)



Particularitati tehnice ale testului Toyota Prius cu Natalia Gordienco:
La volan:
Natalia Gordienco
Timp de condus: 40 minute
Distanta parcursa: 37 km
Viteza medie in regim urban: 11 km/h
Consum mediu obtinut pe durata calatoriei: 5 litri la 100 km

Comentariul instructorului Centrului Toyota Chisinau «Continent»,: Trebuie sa spun ca stilul de condus al Nataliei este unul poate chiar prea dinamic. Cu cea mai mica ocazia, dansa activa regimul POWER (regimul sport) si presa puternic pedala acceleratiei. Dar, chiar si cu un astfel de stil de condus, Toyota Prius a reusit sa demonstreze un consum mai mult decat excelent in conditii de trafic urban.

Serghei Solomonov

Nota redactiei PiataAuto.md: Aceasta stire are un caracter promotional. Acest material nu consituie un test drive efectuat de redactia PiataAuto.md pentru Toyota Prius. Un test drive cu noua generatie Toyota Prius, efectuat de PiataAuto.md, va avea loc in zilele urmatoare, un articol consacrat urmand a fi publicat ulterior in rubrica TEST DRIVE.
GALERIE FOTO (42 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!