Prima pagină  »  Ştiri  »  Facelift pentru Mercedes-Benz CL 63 AMG
28 IULIE 2010, 11:26
1,825
0
Facelift pentru Mercedes-Benz CL 63 AMG
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
Dupa ce Mercedes-Benz CL a trecut printr-un facelift, a venit randul si versiunii de performanta sa beneficieze de o operatie plastica la exterior si de o revizuire tehnica sub capota. Astfel, vechiul propulsor, aspirat natural, de 6.3 litri si 525 CP este inlocuit de unul biturbo de 5.5 litri, care poate “scoate” fie 544 CP, fie 571 CP.

Noul CL 63 AMG este disponibil, astfel, in doua versiuni de putere, cea de-a doua purtand numele de AMG Performance package. Diferenta dintre cele doua este data doar de presiunea in turbine – de la 1.0 bari la 1.3 bari. De asemenea, pe modelul de 571 CP, partea superioara a motorului vine si cu decoratii din fibra de carbon.

Noul propulsor de sub capota lui CL 63 AMG ofera si un cuplu admirabil: 800 Nm, si respectiv 900 Nm, pentru AMG Performance Package, in locul celor 630, cat oferea vechiul propulsor. Si cutia de viteze este una noua, orientata spre oferirea performantelor extreme. Vorbim de o transmisie AMG SPEEDSHIFT MCT-7, cu 7 trepte.

Noul CL 63 AMG se arata a fi si uimitor de eficient in consumul de combustibil, arzand cu 38% mai putin combustibil decat modelul de dinaintea facelift-ului. Si asta se datoreaza atat unui sistem nou de injectie, cat si, mai ales, aplicarii turbinelor.

Cu mai multi ani in urma, atat AMG, cat si divizia M a celor de la BMW declara drept inimaginabila folosirea unor turbine pe motoarele lor de performanta. “Niciodata nu vei putea obtine aceeasi reactie instantanee de la un motor turboaspirat, precum o poti obtine de la unul aspirat natural”, declarau acestia indicand incompatibilitatea turbinelor cu performanta pura. Si uite ca timpul a adus o evolutie importanta in dezvoltarea turbinelor, a modului in care sunt acestea amplasate si in care reactioneaza, astfel incat si BMW a aplicat turbinele pe motoarele modelelor M (X5M, X6M, se asteapta ca si viitoarele M5 si M6 sa fie echipate cu turbine), si Mercedes-Benz pe modelele AMG.

Iar rezultatul nu e rau deloc, atat timp cat performantele acestor modele sunt tot mai fascinante. Noul CL 63 AMG accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 4.5 secunde (4.4 secunde pentru AMG Performance Package), iar viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h.

O ultima picanterie: pentru CL 63 AMG, dotat cu AMG Performance Package, viteza este limitata electronic la 300 km/h!
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!