Prima pagină  »  Ştiri  »  Moment crucial in istoria Lamborghini: noul motor V12
2 DECEMBRIE 2010, 14:31
1,497
0
Moment crucial in istoria Lamborghini: noul motor V12
De Ilie Toma
0
Lamborghini face un anunt care aduce suspans printre fanii masinilor de performanta, odata cu lansarea noului motor V12, de 6.5 litri. Acesta produce 700 CP si un cuplu maxim de 690 Nm. Motorul a fost dezvoltat de la zero, in conceperea lui aplicandu-se toate tehnologiile de ultima ora existente in tabara producatorului italian.

Rezultatul este exceptional: o capacitate incredibila de a opera la rotatii ultra-inalte (puterea maxima se realizeaza la 8250 rpm), o greutate proprie redusa (doar 235 kg) si emisii moderate. Iar un motor nou nu putea veni si fara o transmisie noua, Lamborghini anuntand o noua cutie de viteze manuala, numita “Lamborghini ISR”, care va fi capabila de timpi de schimbare a treptelor mult mai mici, fiind in acelasi timp mult mai compacta in dimensiuni. Si aceasta este deosebit de usoara, cantarind doar 79 kilograme.

Nici emotiile provocate de sunetul motorului nu au fost uitate, or, motoarele cu 12 cilindri sunt un element definitoriu in identitatea marcii Lamborghini, inca de la debutul primului astfel de propulsor pe modelului 350 GT, in 1964, conceput de insusi Ferrucio Lamborghini.

Noul motor si noua transmisie isi vor face aparitia pe succesorul lui Lamborghini Murcielago, asteptat pe parcursul anului viitor.
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!