Prima pagină  »  Ştiri  »  Chevrolet Mi-ray Roadster Concept: revansa americana
4 APRILIE 2011, 10:32
1,391
0
Chevrolet Mi-ray Roadster Concept: revansa americana
De Ilie Toma
0
A trecut ceva vreme buna de cand lumea auto nu a mai vazut un concept cu adevarat fascinant produs de americani. Vremurile grele din 2009 si 2010 nu le-au prea permis producatorilor americani sa-si demonstreze in forta ideile, insa de peste continent tocmai vine vestea unei revanse. De la General Motors. In “pielea” lui Chevrolet Mi-ray Roadster Concept.

Este creat pentru a fascina si acest lucru ii reuseste. S-ar putea sa observati analogii, mai ales la partea interiorului, cu formele lui BMW Vision ConnectedDrive, insa americanii spun ca s-au inspirat din propriile lor modele de succes din istoria marcii Chevrolet, care, apropo, celebreaza in acest an tocmai 100 de aniversari.

Americanii declara ca Mi-Ray aduce un omagiu sport-car-urilor Chevrolet de alta data. Este decapotabil si compact, ca si Monza SS din 1963, si construit pentru un scop bine definit, la fel ca si Corvair Super Spyder din 1962. Iar formele aerodinamice sunt inspirate de la avioanele moderne de lupta, zic cei de la Chevrolet.

Mi-Ray Roadster este construit din fibra de carbon si CFRP (plastic ranforsat cu fibra de carbon), materiale care isi castiga tot mai sigur locul in lumea supercar-urilor. Usile vin si ele in ton cu performanta, avand o deschidere in foarma de foarfeca.

Aripile fata si spate ale masinii evoca gloria Corvette-urilor de alta data si exprima spiritul sportiv al noii creatii. In interior, cei doi pasageri se bucura de spatii asimetrice, fiind imprejurati de forme sculpate sa sporeasca senzatia de miscare si viteza. Panoul de instrumente aduce o idee identica celei de le BMW Vision ConnectedDrive, afisand informatiile in 3 “straturi” tridimensionale, prioritizandu-le in functie de importanta lor.

Mi-ray Roadster Concept presupune si un sistem de propulsie electrica, cu baterii pozitionate central, impediat in spatele soferului si sub acesta, fapt care ii sporeste centrarea greutatii si cresterea performantelor. Motricitatea este asigurata de doua motoare electrice, pozitionate in fata, a cate 15 kW fiecare. Pentru un condus de performanta, exista si un motor pe benzina de 1.5 litri, turboaspirat. Acesta este montat in locul sau conventional, sub capota din fata, dar isi transmite forta catre rotile spate. Astfel, Mi-ray are chiar si posibilitatea schimbarii tractiunii pe puntea din fata sau cea din spate.

Chevrolet va prezenta Mi-Ray la Salonul Auto de la Seoul, Coreea, piata pe care producatorul american este nou, odata cu sistarea productiei modelelor Daewoo si trecerea sub sigla Chevrolet.
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!