Prima pagină  »  Ştiri  »  Top Gear, dat în judecată de Tesla pentru falsificarea unui test
1 APRILIE 2011, 12:20
1,310
0
Top Gear, dat în judecată de Tesla pentru falsificarea unui test
De Ilie Toma
0
Cunoscutul show britanic si-a castigat renumele din nepasarea fata de obiectiile celor pe care ii tachineaza uneori. Se pare insa, ca de aceasta data echipa a ajuns in pragul unui proces de judecata, intentat de Tesla – producatorul american de sportcar-uri electrice.

Intr-un din episoadele difuzate in decembrie 2008, echipa Top Gear a dat publicitatii un test in care modelul electric Tesla Roadster concura pe circuit cu Lotus Elise, un model britanic propulsat de un motor pe benzina, de provenienta Toyota. In decursul acelui film, la un moment dat Tesla a incetinit brusc, fiind ulterior impinsa intr-un garaj pentru a-i fi realimentata bateria. Prezentatorul Jeremy Clarkson a concluzionat atunci “este pur si simplu o rusine ca in viata reala masina asta pare sa nu functioneze”.

Acum, Tesla pretinde ca scenele au fost false, iar Roadsterul nu avea cum sa ramana fara energie atat de subit. Mai mult ca atat, Tesla afirma ca si pretinsele probleme la frane din momentul testului sunt false. Dupa cum afirma producatorul american, acesta a somat BBC in repetate randuri cu privire la falsul admis, insa a fost ignorat.

Reprezentanti Tesla au declarat ca au fost convinsi de fals atunci cand directorul de vanzari al Tesla pentru Marea Britanie a vazut doua scenarii ale testului inca inainte ca masina sa fie condusa, iar in acestea era indicata atat fraza care a fost utilizata de Clarkson in emisiune, cat si momentul in care Tesla Roadster urma sa fie impinsa intr-un garaj.

Ca urmare a acestui sir de evenimente, Tesla a initiat procedura judiciara acum cateva zile, acuzand show-ul BBC de inducere brutala si constienta a unor perceptii false pentru potentialii clienti Tesla, afectandu-i grav imaginea. Oficialii BBC au confirmat si ei receptionarea avizului de initiere a procesului de judecata.

Procesul de judecata vine la doar cateva luni dupa ce intr-o emisiune din luna ianuarie a acestui an prezentatorii au facut cateva comentarii asupra felului de a fi al mexicanilor, care au fost ulterior calificate drept xenofobe si calomnioase de catre ambasadorul Mexicului in Marea Britanie.

Pe de alta parte, Tesla Roadster este cel mai rapid model electric de productie de serie, atingand o viteza maxima de 200 km/h, iar autonomia modelului se situeaza intre 400-460 km. Tesla Motors isi are sediul in California, insa construieste automobile si in Marea Britanie.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!