Prima pagină  »  Ştiri  »  BMW E-Scooter: electro-BMW-ul pe două roţi
4 IULIE 2011, 09:28
2,400
8
BMW E-Scooter: electro-BMW-ul pe două roţi
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
Într-o lume în care spaţiul, în aglomeraţiile urbane, devine tot mai greu de găsit, BMW prezintă conceptul unui scooter electric, care aduce o viziune inovativă a mobilităţii urbane. Şi dacă majoritatea scooter-elor electrice disponibile astăzi pot fi utilizate doar în mediul urban, din cauza autonomiei limitate, BMW E-Scooter îşi propune să aducă perspective mult mai largi de exploatare.

Fiind conceput ca un vehicul cu zero emisii, orientat spre a oferi o soluţie de transport între suburbii şi marile centre ale oraşelor, proiectul a beneficiat de suport financiar din partea ministerului de transport al Germaniei, iar inginerii BMW s-au putut concentra către asigurarea parametrilor tehnici comparabili cu un scooter mare cu motor tradiţional.

Bateria de mare capacitate îi asigură lui E-Scooter o autonomie de peste 100 km, iar timpul de încărcare al unei baterii epuizate durează doar 3 ore, de la o priză obişnuită. Spre deosebire de scooter-ele convenţionale, conceptul BMW nu are un cadru dur unic, această funcţie fiind preluată de cadrul bateriei. Acesta este conectat cu furca fin faţă, dar şi cu subcadrul din spate, printr-un amortizor unic montat în partea stângă.

Forţa electromotului nu este transmisă direct roţii spate, din cauza puterii mari, ci printr-o curea de transmisie. În momentele de frânare, vehiculul foloseşte energia cinetică pentru a-şi înrcărca bateria, contribuind astfel la sporirea autonomiei.

Date fiind tendinţele actuale ale mobilităţii urbane, BMW E-Scooter are toate şansele să ajungă în viitor în producţia de serie. Amintim că, acum un an, grupul BMW prezenta primul său scooter electric, sub marca MINI. De asemenea, producătorul asamblează deja în serii limitate două modele electrice de automobile: MINI E şi BMW 1 Series ActiveE, şi şi-a confirmat intenţia de a creat un subbrand destinat exclusiv modelelor electrice.
COMENTARII (8)
G e o
Floreşti, Moldova
la 4 Iulie 2011 - 10:52
Chiar daca urasc scuterile oricum de un asa BMW nu mas da intr-o parte pentru ca e foarte economsi nu prea bate la buzunar....dar m-as bucura foarte tare daca ar incepe BMW samai lase sa faca tractoare care consuma 12 litri la suta si sa faca electronic.....as fi foarte bucuros..
1
0
BMWPower.MD
Chişinău
la 4 Iulie 2011 - 11:11
frumusel si mare, interesant cum e sa conduci un scooter care nu se aude pentru ca e electric :D
0
1
Mihail
Chişinău
la 4 Iulie 2011 - 12:51
ghiton daca tie nuti trebuesc tractoare care maninca 12 l ap nu inseaman ca asa e la toti... sunt oameni la care nu le trebue buburuze care cu chin cu vai ridica un deal cu prima treapta...
bmw o duce foarte bine si daca clientii sunt multumiti asa ap.... da clar pe viitor nau de ales toti constructorii vor fi obligati sa se intrepte pe aceasta cale....
si apropo de ce urasi schooterile? :)
mie unu imi place! schooterul e foarte comod (nu si sigur) petru a te deplasa pe o distanta nu mare mai ales daca zona e aglomerata si traficu e o problema...
0
1
Costeşti
Paris, Franţa
la 4 Iulie 2011 - 15:47
ii bun.......
0
0
dima
Chişinău
la 4 Iulie 2011 - 16:54
nu inteleg de unde si-a luat faima asta BMW-ul ca maninca mult, asa poate sa spuna doar un om care a auzit la cinva de undeva, eu am avut si am BMW: comparatie BMW 520i = VW passat 2.0 = Audi A6 2.0 = Mercedes E200 = Volvo S60 2.0 toate au aceleasi motoare de 2 litri pe benzina toate consuma la fel in jur de 10l/100km, daca sa comaparam cu VW polo atunci clar ca maninca mai mult, insa in clasa sa este la un nivel cu ceilalti la consum, acuma am BMW 525D consuma 7.5l/100km diesel in oras, asta e fix cit un VW golf 1.9 tdi sau renault kangoo 1.9, da puterea este cu 70HP mai mult.
0
2
Gigel
Chişinău
la 4 Iulie 2011 - 19:19
de acord cu tine!!! vorba cu consumul o spun cei de n-au avut BMW!!!
Mai aduc o altă comparaţie... BMW 520i E34 = 150 cai putere, Mercedes E200 W124 = 143 cai putere, Audi A6 2,0 = 135 cai putere!!!
Şi mai citiţi ştirile despre concursul Engie of the year... În fiecare am BMW-ul i-a cele mai multe premii!!! Concluzia care-i fraţilor???
0
3
BMWPower.MD
Chişinău
la 4 Iulie 2011 - 23:29
concluzia e ca se vorbeste ce se aude de la babe la electorat :D

BMW consuma mult, corect! Pentru ca nu cunosc pe nimeni care sa nu apese pedala la BMW stiind ca are forta sub capota, fiind sigur pe masina care o are, intreaba orice mosneag sau copil care aude de BMW el stie ca trebuie sa rupa si cand urca la volan ii da in gura, dar dupa asta se plinge ca offfff cit consuma, dar de "schumaher"-i pe MB sau OOOO in MD nu prea am auzit
0
1
Mihail
Chişinău
la 7 Iulie 2011 - 16:27
prostii si iar prostii...! bmw consuma mult .. inca asa ceva nam auzit...! me oamenilor ... motoarele mari consuma mult!! dar motoarele mari si ofera mult...! cum poti sa spui ca bmw consuma mult: ) inca motoarele bmw fata de unele de acceasi cilindrata... consuma mai putin ...tehnolgoie de la bmw .. pentru ca la motoare se pricem... nu gluma...!
vrei bmw sa nu consume mult?.... cauta pe cineva sati monteze un motor de 1.0 ... da nu prea cred sa misti masina din loc :)./.
0
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!