Prima pagină  »  Ştiri  »  Cel mai rapid Jaguar decapotabil
17 NOIEMBRIE 2011, 10:40
2,632
3
Cel mai rapid Jaguar decapotabil
De Valeriu Bahnaru
5
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
Cel mai puternic şi mai rapid model decapotabil Jaguar a fost dezvăluit la Salonul Auto de la Los Angeles. Acesta poartă numele de XKR-S Convertible şi vine cu 550 CP sub capotă!

Noul model decapotabil preia, în mare parte, liniile de design ale fratelui cu acoperiş rigid – XKR-S Coupe. Şi motorul este unul comun pentru ambele modele. Sub capotă se ascunde un V8 de 5.0 litri, care dezvoltă 550 CP şi un cuplu maxim de 680 Nm. Totuşi, noul Jaguar XRK-S este un pic supraponderal, cântărind la gol, dar cu rezervorul plin, 1795 kg. Chiar şi aşa, forţa imensă a motorului, rezolvă în mare parte problema kilogramelor în plus, accelerând maşina de la 0 la 100 km/h în doar 4.4 secunde, iar viteza maximă pe care o poate atinge modelul, constituie 300 km/h!

Suspensia din faţă a primit articulaţii ranforsate, iar diferenţialul a fost revizuit pentru a face faţă mai bine vitezelor înalte. Sistemul de frânare este şi el diferit faţă de un XKR standard, obţinând discuri de frână de 376 mm diametru în spate şi 380 mm diametru pe puntea din faţă. Mai mult ca atât, în regim de rulare pe circuit, sistemul de stabilizare a traiectoriei DSC îşi reduce sensibilitatea, pentru a permite mai multe experimente, însă deconectarea totală a acestuia este imposibilă. În schimb, sistemul de evacuare activ, care permite schimbarea tonalităţii sunetului va bucura auzul cu partiţii de bass.



COMENTARII (3)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 17 Noiembrie 2011 - 16:34
Stiam de faptul ka Jaguar-ul este o marca putin mai aristocrata si e destinata spre "alergarea" pe autostrazi, de aici si concluzia specialistilor ca e kam "lenoasa". Insa cu performantele modelului in cauza pot spune ca poate fi un rival direct pentru Aston Martin si unele Ferrari.
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 17 Noiembrie 2011 - 16:36
Sorry, am vrut sa zic "nu e destinata pentru alergarea pe autostrazi".
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 17 Noiembrie 2011 - 20:09
Imi place modelul e formidabil
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!