Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse: 1200 CP sub cerul liber

24 Februarie 2012 - 07:53
Ilie Toma
Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse: 1200 CP sub cerul liber
Din cele 150 de exemplare Bugatti Grand Veyron Grand Sport, prevăzute pentru producţie, au fost vândute deocamdată doar... 45. Iar pentru a mai convinge încă 105 multi-milionari să cumpere o astfel de bijuterie, e nevoie de multă inventivitate. Până în prezent, cei de la Bugatti au tot prezentat diverse ediţii speciale, însă acum, inginerii din Molsheim au decis să scoată la bătaie artileria grea.

Aceştia au mărit puterea motorului W16 de 8.0 litri cu 200 CP, astfel că bolidul este capabil să dezvolte acum 1,200 CP. Ediţia specială, dotată cu acest surplus de putere, va purta numele de Bugatti Veyron Grand Sport

Vitesse, or cuvântul „vitesse” înseamnă „viteză” în traducere din franceză. De fapt, Grand Sport Vitesse e o combinaţie între coupe-ul Veyron

Super Sport, care a înregistrat recordul mondial la viteză, atingând 431 km/h, şi decapotabila standard a celor de la Bugatti – Veyron Grand Sport. Astfel, în locul celor 1,001 CP standart, motorul dezvoltă 1,200 CP, iar cuplul maxim atinge valoarea icredibilă de 1,500 Nm!

Ca şi versiunea Super Sport, propulsorul noii ediţii Veyron este dotat cu 4 turbine de dimensiune mărită, cu intercooler-e de asemenea mărite. Inginerii au modificat uşor şi şasiul, pentru a face faţă surplusului de putere. După cum declară cei Bugatti, şi calităţile dinamice ale bolidului sunt mai fascinante, însă cifrele exacte ale accelerării sau vitezei maxime nu au fost deocamdată dezvăluite oficial. Debutul noului bolid Bugatti va avea loc la Salonul Auto de la Geneva.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (2 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter