După trei ani de dificultăţi, Toyota revine în forţă
8 Mai 2012, 10:30
Criza recall-urilor de acum mai bine de doi ani, accentuată de cea economică globală, l-a pus într-o mare dificultate pe producătorul japonez, iar calamităţile naturale din Japonia de acum un an au agravat şi mai mult starea celor de la Toyota. Astăzi, însă, Toyota este la un pas de revenirea la capacitate deplină de producţie, iar vânzările cresc în cea mai mare parte a regiunilor globului, fapt care îi face pe experţii economici să prognozezeToyotei profituri record pentru anul curent.
De fapt, General Motors, cel care în 2011 şi-a reţinut titlul de cel mai mare producător din lume, ca şi volum de unităţi produse, a obţinut în ultimul an fiscal un profit de 1.32 miliard de dolari, iar pentru anul 2012 se estimează o creştere, dacă cei de la GM vor reuşi să minimizeze pierderile suferite de divizia lor europeană, Opel. Totuşi, creşterea aşteptată pentru Toyota în următoarele 12 luni este una record, iar profitul producătorului japonez ar putea urca către 8-10 miliarde dolari, depăşind semnificativ cifrele celor de la GM. Recent, Toyota a declarat că estimează un volum de vânzări în creşte cu 12% pentru 2012, până la o
cifră de 9.58 milioane unităţi, mai mult decât a vândut GM în 2011. În acelaşi timp, americanii de la General Motors nu au făcut deocamdată o estimare a propriilor vânzări din anul curent, iar germanii de la Volkswagen au toate şansele să se încadreze pe poziţia de lider la vânzări, dacă vor menţine ritmul curent de creştere.
Vă amintim că în anii 2009 şi 2010 Toyota a fost forţată să efectueze recall-uri care au totalizat peste 10 milioane de vehicule – mai mult decât a produs Toyota în cel mai bun an din istoria sa. Cea mai scandaloasă presupusă defecţiune, a pedalei de acceleraţie care impune maşina să
accelereze necontrolat, a fost ulterior declară oficial în SUA drept inexistentă, iar accidentele invocate au avut loc din alte cauze decât vreun defect al modelelor Toyota.
PiataAuto.mdIlie Toma
6
2,284
COMENTARII (4)
constantin
Bălţi, Moldova
la 8 Mai 2012 - 17:46
TOYOTA the best.
0
1
Mihail
Chişinău
la 8 Mai 2012 - 18:16
aparat aparat... vrau una... da defapt eu multe vrau ;)
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 8 Mai 2012 - 18:20
vreau una da sa fie sedan....
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 8 Mai 2012 - 19:30
vreau una da sa fie Subaru BRZ :-)
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!