După ce guvernul Italiei i-a interzis să folosească numele Milano pentru ceva produs în afara ţării, Alfa Romeo a decis să schimbe denumirea SUV-ului său electric

15 Aprilie 2024, 22:14
Redacţia PiataAuto.md
Acum două zile, anunţam că Alfa Romeo are o dilemă în faţă, întrucât la premiera noului model Milano, care e şi primul model electric al mărcii, dar poate fi şi hibrid, producătorul a anunţat că acesta va fi produs în Polonia, nu în Italia. La scurt timp, guvernul Italiei a anunţat că există o lege care interzice fabricarea de produse cu nume vădit italieneşti, în special geografice, care n-ar fi produse în Italia, întrucât ar induce în eroare consumatorii, iar noi am explicat în detaliu cum funcţionează acea lege. Ei bine, după ce interdicţia anunţată de guvernul italian, Alfa Romeo a decis să redenumească modelul său din Milano în Junior.
Alfa Romeo avea două posibile căi — să transfere producţia în Italia, păstrând numele, sau să schimbă numele şi să dea curs planurilor iniţiale de a-l produce în Polonia. Şeful Stellantis spunea încă la prezentarea modelului că datorită producţiei în Polonia, modelul poate începe de la circa 30.000 euro, nu 40.000 euro, cum ar fi fost dacă producţia ar fi avut loc în Italia. Deci, era cât se poate de clar că o eventuală mutare a producţiei e puţin probabilă.
CEO-ul Alfa Romeo a anunţat astăzi că a avut o întâlnire la ministerul industriei şi a încercat să justifice că folosirea numelui Milano pe un model Alfa Romeo e onestă, chiar dacă maşina ar fi fabricată în Polonia, întrucât e oraşul de unde-şi are originea marca Alfa Romeo.
Dar tot Imparato a continuat spunând că a decis în cele din urmă să schimbe denumirea modelului pentru a evita conflictele care ar fi avut o tentă politică. „Atunci când ai un conflict politic, pierzi imediat jumătate din cumpărători şi noi am vrut să evităm asta”, a mai spus Imparato.
Astfel, a fost anunţat numele de Junior, nume care a mai fost folosit ocazional pe unele ediţii în istoria Alfa Romeo şi care a fost una din variantele discutate când se alegea denumirea noului model, după cum a destăinuit Imparato. Întrucât modelul încă nu a intrat în producţie, cheltuielile aferente acestei schimbări vor fi minime, a mai spus şeful Alfa Romeo.
Totuşi, în faţa jurnaliştilor, şeful Alfa Romeo a ţinut să amintească tuturor că marca italiană n-a vrut să inducă în eroare pe nimeni, întrucât n-a pretins vreodată că maşina e fabricată în Italia, deşi designul a fost creat în Italia, iar numele Milano e strâns legat de istoria şi identitatea mărcii Alfa Romeo. De asemenea el a indicat că în lume mai există modele de maşini cu denumiri de oraşe care n-au legătură directă cu locul unde sunt asamblate acele maşini, precum Hyundai Santa Fe şi Tucson. Kia Rio, Kia Sorento, Toyota Tacoma şi Nissan Murano.
Da, e cert că începând de azi modelul Alfa Romeo Milano va fi numit deja Alfa Romeo Junior.
2
1,500
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!