Ford a început producţia motoarelor EcoBoost în România
11 Mai 2012, 07:50
Uzina Ford din Craiova, România, a
început ieri producţia motorului de
nouă generaţie EcoBoost de 1.0 litri,
care va motoriza mai multe modele din
segmentul compact ale mărcii. Noul
propulsor este cel mai mic motor
Ford pe benzină şi va fi
disponibil iniţial în trei
variante de putere – 100 CP,
120 CP sau 125 CP.
Noul motor turboaspirat în 3 cilindri EcoBoost se va regăsi sub capota unor modele precum Ford B-MAX, Focus, C-MAX sau Grand C-MAX. Van-ul B-MAX va intra în producţie în luna iunie la aceeaşi uzină din Craiova, aici urmând a fi produse doar motorizările dotate cu noul EcoBoost. Celelalte motorizări ar urma să fie produse în Germania, la uzina din Cologne.

Uzina de motoare din Craiova este rezultatul unei investiţii de 180 milioane euro realizate de Ford, dintr-un program de investiţii de 675 milioane de euro pe care Ford îi va totaliza în producţia de motoare şi maşini în România.
PiataAuto.mdIlie Toma
4
2,867
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (19)
G e o
Floreşti, Moldova
la 11 Mai 2012 - 15:41
Asteptam sa vedem pretul maisnilor.
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 11 Mai 2012 - 16:13
Comentariu şters de redacţie.
Constantin-Padure.com
Piatra Neamţ, România
la 11 Mai 2012 - 17:22
Asta e ULTIMA data cand mai postez pe site-ul asta. Au mai fost tentative si tot felul de apropo-uri de un fel sau altul.

ŢIGAN, -Ă, ţigani, -e, s.m., adj. I. S.m. 1. Persoană ce face parte dintr-o populaţie originară din India şi răspândită în mai toate ţările Europei, trăind în unele părţi încă în stare seminomadă.Epitet dat unei persoane cu apucături rele. II. Adj. (Rar) Ţigănesc. – Din sl. ciganinu. Cf. rus. ţ â g a n.

ROMẤN, -Ă, români, -e, s. m. și f., adj. I. S. m. și f. 1. Persoană care aparține populației de bază a României sau este originară din România. 2. (Pop.) Țăran. Bărbat, soț. Om (în general), bărbat. 3. (În forma rumân) Denumire dată, în evul mediu, în Țara Românească, țăranilor dependenți de stăpânii feudali; iobag, vecin. II. 1. Adj. Care aparține României sau românilor (I 1), referitor la România sau la români; românesc. (Substantivat, f.) Limba vorbită de români. Româna comună (sau primitivă) = stadiu în evoluția limbii române anterior diferențierii dialectale; străromână. [Var.: rumấn s. m.] – Lat. romanus.


De unde tigani? Tiganii ar trebui sa stea in corturi, nu? Facand referire la stirea de mai sus , nu cred ca tiganii construiesc masini...

P.S. - Cum imi sterg contul?
1
1
Uberzilla
Bălţi, Moldova
la 11 Mai 2012 - 19:22
In Romania pretul pentru versiunea de 1.0 Ecoboost 100CP B-Max Trend e de 14650€ (cu TVA).
Spre exemplu aceasi versiune propulsata de motorizarea clasica 1.4 90CP face 14.150€ (cu TVA).

Parerea mea e, ca odata ce te-ai oprit la acest model, diferenta de 500€ e justificata.


0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 11 Mai 2012 - 20:32
Constantin da ce mitittelu teai suparat?
1
1
constantin
Bălţi, Moldova
la 11 Mai 2012 - 21:52
VB_1One te exprimi urit. la noi la fel sunt in jur de 20.000 te consideri tigan???
1
0
kamy
Chişinău
la 11 Mai 2012 - 22:06
GHITON sa suparat ca exista inca persoane care nu inteleg niste lucruri elimentare..si care isi da cu parerea inainte sa gindeasca..cred ca iti dai seama de cine am invedere..si sa stii un lucru ca nu-i deloc frumos cind un mucos care e inca pe bancile scolii sa-ti lamuriasca el povestile lui..si sa jigneasca persoane fara sa-si dea seama..Si referitor la articol.. ma bucur ca cineva precum cei de la Ford au investit ceva fara remuscari in Romania (la tzigani-vb unora) Ceia ce in MD nu se intimpla..
1
0
Mihail
Chişinău
la 11 Mai 2012 - 22:35
Constantin-Padure.com eiii prietene... stai un pic... pina la urma cu ce suntem noi vinoveti si cu atit mai mult piataauto
ca un "magarus" a scris un cuvint urit... si ar putea fi jignit pe cineva...

eu sunt mindru ca te avem printre noi aici... cu VB_1One... se poate de glumit ... da cind vine vorba de ceva la tema tu este de departe cu cel mai inalt nivel intelectual.!!

nu trage atentia persoanelor date....

poate si eu am exagerat de multe ori dar imi cer scuze...

in primu si in primu rind... nai de ce sa te supri pe PA ... ei respecta toate regulile da marog sunt multe exceptii la care nu le poate face nimic..

eu tot am o ura pe romani(pentru ca se baga in politica interna a moldovei,pentru ca singuri siau creat o imagine rea)...
da cei drept NU in general... pentru ca sunt si OAMENI ca tine care schimba fata lor inspre BINE, pacat ca sunt PUTINI...

daca PA cenzura mesajul .. schimba ceva? milioane de oameni cred ceea ce crede VB_1One sau cum sa exprimat... dar oare ar trebui sa te superi pentru asta? inteleg ca iti pare rau pentru ca tu nu faci parte dintre ei , dar traim intro lume unde "majoritatea" cistiga... si la cazul romania... fata ii este facuta de majoritatea criminali,hoti,tigani...
dar eu sper din suflet ca in viitor partea cealalta din care faci parte si tu "oameni cu cultura" sa preaia controlul in romania...

si pe noi pe moldoveni ne considera lumea de BETIVI... mai ales cam luat si locul 1 la nivel global... si a ris de noi america... da eu serios sa spun cu toate ca beau foarte putin si foarte rar nam de ce sa ma supar pentru ca eu nus BETIV si punct... dar nici nu pot sa spun ca sondajul a fost gresit pentru ca in moldova am vazut mii de betivi,familii distruse etc...
suntem un popor si mereu vom avea ceva de invatat.. iar la tot ceea ce sa intimplat ,ceea ce suntem au contribuit niste evenimente istorice/naturale care au facut ca sa fie asa cum este...


EU CEL PUTIN TE ASTEPT DIN NOU AICI,SI CRED CA TE ASTEAPTA SI TOTI CEILALTI INCLUSIV VB_1One...
:)
puteai fi tu si negru... eu te respect pentru ceea ce esti si nu ma doare de unde esti sau cum sunt conationalii tai...
toate popoarele au si buni si rai ;)

sunt si multi romani care ii considera pe studentii nostri care invata in ro... de niste ramasi in urma ... da cu limitatii nai de ce te pune ... ;)
0
0
Constantin-Padure.com
Piatra Neamţ, România
la 12 Mai 2012 - 05:11
Nu e frumos sa aducem jigniri nici de o parte nici de alta si sa sustinem niste idei preconcepute fara sa fim in cunostinta de cauza. La scoala invatatorul ne batea sa invatam poezia "Limba noastra" de Mateevici si ne spunea ca cei din Basarabia sunt "fratii nostrii de peste Prut" in timp ce intre Nistru si Prut "huooooo, tiganiiiii !!!"

Frumos, nu?

Cat despre basarabeni, cu mana pe inima o spun, ca am fost, sunt si voi fi cel mai mare ambasador al lor in Romania si oriunde am trecut, deoarece din pacate inca exista ideie preconcepute ca peste Prut "sunt rusi" . Am vazut cu ochii mei ca atat de o parte cat si de alta se vorbeste acelasi grai (cu oarecare accent diferit dar placut auzului) , ne jucam la fel nuntile si ne plangem la fel mortii ...

Exista stereotipuri care sunt alimentate de alte tari cum ca moldovenii ar fi alcoolici si una din 7 femei s-ar fi prostituat. Daca nu as fi vazut cu ochii mei probabil ca as fi dat din umeri dar vazand eu stiu ca nu e asa. Poate va vinul bun (Kagor-ul ma omoara :) , am 3 litri care stau si ma asteapta frumos pe raft pentru ziua mea ) si femeile frumoase ii fac invidiosi pe cei din Occident si Orient.

Mihai, nu poti sa spui ca majoritatea celor din Romania sunt , citez : "majoritatea criminali,hoti,tigani..." Ma uit la TV zilnic si verific stirile din Moldova din 12 in 12 ore si totusi nu-mi fac idei preconcepute.

Probleme au fost, sunt si vor fi atat de o parte cat si de alta a Prutului si de cele mai multe ori sunt acceasi. Ideea e ca trebuie sa ne acceptam mai bine si cel mai important sa ne ajutam unii pe altii. Credeti-ma, nimeni nu da nimic pe degeaba. Nici EU, nici CSI si nici dracu'.

Sunt interese ascunse pe care le vom vedea in urmatorii zeci de ani numai ca noi suntem atat de mici...

Dar atata timp cat suntem frati ...
1
1
Redacţia PiataAuto.md
Chişinău
la 12 Mai 2012 - 08:38
Vă rugăm să folosiţi funcţia "Raportează abuz" atunci când consideraţi că un comentariu este abuziv. Asta ne face să reacţionăm imediat la un astfel de comentariu şi să îl dezactivăm în timp util. Comentariul cu pricina a fost şters. Am fi onoraţi dacă nu s-ar mai repeta injurii pe site, de orice natură. Vă mulţumim anticipat pentru păstrarea unei atmosfere plăcute şi civilizate pe site!
0
1
constantin
Bălţi, Moldova
la 12 Mai 2012 - 11:48
Mihai
mi-a plăcut ce-ai scris la urmă--BRAVO!!!
Constantin-Padure.com
Ești un băiat deștept,numai cuvinte de laude mai multi ca tine.....BRAVO de 3 ori.
1
2
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 13 Mai 2012 - 15:21
Am impresia ca numai chei de biserici pe site-ul acesta... hai mai da-ti-va-n P**A mea
2
0
Tudor
Ialoveni, Moldova
la 14 Mai 2012 - 14:19
VB_1One nu esti nimic altceva decit un prost.Ai vrea tu sa fii in locul fratilor nostri de peste Prut,dar nu o sa fii niciodata.Iti pare ca daca ii faci tigani ,esti cel mai mare patriot din Moldova,dar nu esti decit un parazit.Si nu Romania se implica in politica interna a tarii noastre da Rusia,tara care in cazul in care apare o ocazie de recucerire a Basarabiei o vor folosi.
4
1
Mihail
Chişinău
la 14 Mai 2012 - 16:52
Tudor cam prea mult ai exagerat tu oleaca da ca si "huinea" ;)...

eu mai bine ARAB dacit roman tio spun eu... pina ca si somal ai mai multe sanse de a fi rispectat in UE cel putin decit romanii... credema ca stiu ce spun din ceea ce am vazut ;)
0
1
Constantin-Padure.com
Piatra Neamţ, România
la 14 Mai 2012 - 17:13
Iarasi incep discutiile ?
1
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 16 Mai 2012 - 16:24
Tudor: N-ai avea ceva-mpotriva sa-mi sugi P**A mea de moldovan...? Esti roman? Ciumadan.Vogzal.Bucuresti. (P**A lui Babescu) Numai au luat sirma ghimpoasa de la granite si spurcaciunile de romani deja inotau Prutul si furau gistile moldovenilor... De aista tu te socoti da...? Bagami-as cioru in mortii tai de retardat mintal ce esti... Sunteti niste boritzi care nu au ce cauta in tara asta... Stii kit de importanti sunt pentru un kopil parintii...? daka sincer: "mai bine o kopilarie orfan decit o viata roman intr-un stat de kkt" Accept sa fiu sarac, decit sa-mi vind tara pentru 2 RON asa cum o faceti voi... cei nascuti in Moldova, care urla ca "Noi suntem romani!!!". Mergi acolo in Piata Prostitutiei si striga astfel...
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 16 Mai 2012 - 16:41
Vorbim cu ei o limba, in dependenta de dialecte... dar nu accept agramatii ceia sa-mi spuna ca sunt roman... ii bat ku pietre pe labagii pentru asa cuvinte.
0
0
Tudor
Ialoveni, Moldova
la 17 Mai 2012 - 22:39
VB_1One prin comentariul tau ai aratat nivelul tau de inteligenta.Mereu ii jignesti pe cei care nu impartasesc aceeasi parere ca si tine ...invata sa fii un pic mai tolerant si mai pune din cind in cind mina pe o carte de istorie ca sa inveti ce nu ai avut ocazia sa inveti.
1
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 6 Iunie 2012 - 00:07
Tudor: si kam de ce sa bag pe git ceea ce nu pot inghiti aaaaa, doar pentru faptul ca asa vor tiganii de peste Prut, sa ma consider frate cu ei? Ei sunt frati ku dracu, nu ku mine ...
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!