Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Planurile Infiniti: un viitor model compact construit în Austria pe platforma lui Mercedes-Benz A-Class

22 Mai 2012 - 16:00
Ilie Toma
Planurile Infiniti: un viitor model compact construit în Austria pe platforma lui Mercedes-Benz A-Class
Seria de înfrăţiri între numele de rezonanţă din industria auto continuă. Infiniti a anunţat că va produce un viitor model premium entry-level, inspirat din conceptul Etherea, prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Geneva. Şi deoarece Daimler şi Renault-Nissan sunt în plină ascensiune a unui parteneriat, noul model compact Infiniti va fi construit pe platforma lui Mercedes- Benz A-Class şi va avea tracţiune faţă, la fel ca şi modelul german.

Un astfel de model Infiniti va ţinti în primul rând clienţii din Europa occidentală şi centrală, după cum afirmă reprezentanţii mărcii japoneze. Iar asta înseamnă că Infiniti a trebuit să găsească o locaţie europeană de asamblare, pentru a păstra o logistică raţională a producţiei. După noi, dacă tot viitorul model Infiniti nu va fi decât o clonă a lui A-Class, cea mai logică alegere ar fi fost producţia la noua uzină maghiară din Kecskemet, acolo unde se asamblează compacta germană. Infiniti a decis, însă, că va asambla modelul său în Austria, la uzina celor de la Magna Steyr din oraşul Graz. Cu alte cuvinte, compania Magna Steyr va produce acest model în Austria pentru Infiniti în baza unul contract. Deşi este o decizie care pare să implice costuri ceva mai mari, uzina Magna Steyr din Graz are un renume demn de respect în industria auto, acolo fiind asamblate în acelaşi regim contractual o serie de modele recunoscute pentru o fiabilitate de invidiat. Prima generaţie BMW X3 a fost produsă aici, actualul MINI Countryman este asamblat tot aici. Uzina se mai poate lăuda cu asamblarea unor modele precum

Porsche Boxster şi chiar Mercedes-Benz G-Class. Viitorul model compact Infiniti ar urma să fie produs în Graz începând cu anul 2014.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter