Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Rolls-Royce Phantom Coupe Aviator Collection

20 August 2012 - 09:40
Ilie Toma
Premieră: Rolls-Royce Phantom Coupe Aviator Collection
Ce are în comun aviaţia cu modelele exclusiviste Rolls-Royce? Ei bine, foarte multe. În primul rând, fondatorul companiei, Charles Stewart Rolls, a fost un inginer genial, care a provocat atât limitele vehiculelor motorizate terestre, cât şi a celor aeriene. Compania Rolls-Royce a fost multă vreme recuscută pentru capacitatea sa fascinantă de a crea automobile senzaţionale, dar şi motoare pentrua viaţie şi marină. Astăzi, deşi compania producătoare de maşini, Rolls-Royce Motor Cars, este o entitate absolut separată de compania producătoare de motoare pentru avioane şi nave, istoria comună a inspirat apariţia unei serii limitate de modele Rolls-Royce Phantom Coupe, denumite Aviator Collection. Automobilele, 35 la număr, beneficiază de o serie de elemente individuale, designul cărora a fost inspirat din schiţele şi ideile de aeronautică ale lui Charles Stewart Rolls, dar mai ales din formele renumitului model de aeronavă Supermanine S6B, considerată a avea forma perfectă pentru un avion de mare viteză. În anul 1931 aeronava, propulsată de un motor Rolls-Royce R-Type, a câştigat râvnitul trofeu Schneider – un soi de cursă la viteză între avioanele capabile să amerizeze pe suprafaţa apei.

Primul exemplar din cele 35 ale seriei limitate Aviator Collection a fost adus în SUA, la Concursul de Eleganţă Pebble Beach. E deosebit de interesant să observăm fineţea elementelor modificate, care îl fac atât de unic. Dacă întreaga caroserie are o vopsea metalizată, atunci capota contrastează cu aceeaşi nuanţă de vopsea, dar cu textură mată. O textură similară e prezentă şi pe grila imensă a radiatorului.

La interior, lemnul şi metalul joacă pe ideea creării unei ambianţe de cockpit de avion. Ceasul de pe centrul bordului a primit un design în stilul indicatoarelor clasice de avion, cu săgeata secundarului vopsită în roşu-oranj. Acelaşi stil e prezent şi la instrumentele de bord. Tunelul central e stilizat de asemenea în stil aeronautic, contrastând puternic cu nuanţa oranj-maro a tapiţeriei habitaclului. Preţul exemplarelor Phantom Coupe Aviator Collection nu este anunţat, în tradiţia Rolls-Royce. Maşinile valoroase iubesc discreţia... Noi vă putem spune preţul de start al unui Phantom Coupe „standard” – acesta porneşte de la aproximativ 450,000 Euro...
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (8 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter