Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: noul Ford Explorer Sport

27 August 2012 - 09:40
Ilie Toma
Premieră: noul Ford Explorer Sport
Vă amintiţi de vremurile în care Ford era proprietarul mărcii Land Rover? Hm, se pare că succesul obţinut de britanici după preluarea de către Tata Motors le-a trezit şi celor de la Ford invidia şi nostalgia, întrucât tocmai au dezvăluit un nou SUV de performanţă sporită, botezat... Explorer Sport. Parcă am spune Range Rover Sport... Sub capota noului SUV american va fi montat un motor EcoBoost de 365 CP. Modelul va dispune de tracţiune integrală, asistată de sistemul Terrain Management System.

Noul Ford Explorer va avea un consum urban de până la 14.7 litri/100 km, şi 10.7 litri/100 km în regim extra-urban. Chiar dacă cifrele pot părea mari pentru unii dintre noi, Explorer Sport va fi, totuşi, mai eficient decât concurenţii spre care ţinteşte în SUA – Jeep Grand Cherokee SRTşi Dodge Durango SR/T, cu motoare Hemi V8 sub capotă.

După enumerarea acestor doi concurenţi lesne de depăşit, americanii îşi dau arama pe faţă şi dezvăluie şi principalul scop pentru care a fost creat Ford Explorer – cel de a concura cu Range Rover Sport, în speranţa de a apuca măcar o parte din succesul acestuia. Americanii declară că noul Explorer Sport va fi mai eficient decât versiunea 5.0 V8 Supercharged a lui Range Rover Sport – un lucru aproape firesc, dată fiind puterea de 510 CP a modelului britanic, raportată la cei 365 CP de cub capota SUV-ului american... Chiar şi designul aduce niţel a Range Rover Sport, deşi cei de la Ford au camuflat bine asemănările. Ca şi modelul englez, noul Ford Explorer Sport se laudă cu capacităţi extrem de bune pe teren accidentat.

Noul Ford Explorer va fi asamblat în SUA, la uzina Ford din Chicago şi va ajunge în showroom-uri în toamna acestui an.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (19 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter