Vine cel mai nebun SUV MINI: John Cooper Works Countryman
10 Septembrie 2012, 08:10
Countryman – primul şi deocamdată unicul SUV din gama MINI – ducea dorul unei versiuni de performanţă extremă, precum cele existente pe fraţii de marcă. În familia MINI performanţa supremă poartă emblema „John Cooper Works”, iar Countryman
a primit, în sfârşit, o versiune ultra-potentă, capabilă să demonstreze
performanţe ameţitoare şi acolo unde carosabilul nu prea are aderenţă.
Şi asta pentru că noul MINI John
Cooper Works Countryman este
echipat standard cu sistemul de
tracţiune integrală ALL4, fiind şi primul
John Coooper Works din istorie care
vine cu tracţiune pe patru roţi. Motorul
turboaspirat de 1.6 litri, prezent şi pe
celelalte ediţii JCW din gama
MINI, a fost perfecţionat,
astfel încât livrează aici
218 CP. Cuplul maxim
atinge valoarea de 280
Nm în regim normal,
sau chiar 300 Nm
pe perioade scurte,
cu ajutorul funcţiei
overboost.
Noul model MINI poate fi echipat fie cu o transmisie manuală, fie cu una automată, ambele în 6 rapoarte. În ambele cazuri, însă, sprintul de la 0 la 100 km/h durează la fel – doar 7.0 secunde. Viteza maximă ajunge la 225 km/h în cazul transmisiei manuale şi 223 km/h în cazul celei automate.
Pentru a stăpâni cu succes noul potenţial al motorului, noul John Cooper Works Countryman a primit o suspensie sportivă, coborâtă cu 10 mm, dar şi frâne mai performante, cu etriere vopsite în roşu şi emblema JCW aplicată pe ele. Jantele cu design exclusiv pot avea dimensiune minimă de 18 inch, iar opţional se poate trece şi la 19 inch.
Kit-ul aerodinamic este de asemenea standard pentru noul SUV de performanţă. Totuşi, combinaţia bicoloră a caroseriei este una opţională, la fel ca şi cele două linii sport trasate de-a lungul caroseriei.
Interiorul nu putea rămâne fără o puternică amprentă a sportivităţii. Scaunele dispun de un suport lateral puternic, iar consola centrală, bordul şi căptuşeala interioară a uşilor abundă în inserţii contrastante. Şi cusătura volanului este realizată din aţă contrastantă. Ca de obicei în cazul ediţiilor John Cooper Works, turometrul şi vitezometrul vin cu fundal negru şi cifre de un roşu aprins.
PiataAuto.mdIlie Toma
3
2,156
GALERIE FOTO (29 IMAGINI)
COMENTARII (2)
G e o
Floreşti, Moldova
la 10 Septembrie 2012 - 20:47
Uh mama cit e de agresiv si arata bine.Salonul nu e trea potrivit pentru el...liniile rosii sunt prea mari...nu imi place.
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 10 Septembrie 2012 - 20:55
Ca de obicei editiile John Cooper sunt "Jos palaria"... Imi place nespus de mult varianta standard, dar aceasta in genere e una inka mai ideala!!!
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!