Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: noul Volkswagen Santana

30 Octombrie 2012 - 12:10
Ilie Toma
Premieră: noul Volkswagen Santana
Vă mai amintiţi de numele Santana în familia Volkswagen? Acel model de demult, existent încă înainte de Passat? Ei bine, astăzi Volkswagen anunţă debutul unui nou Santana!

De fapt, numele Santana nu a apus niciodată în unele regiuni, inclusiv China. Premiera noii generaţii Santana are loc tot în China şi aduce un vehicul cu o inginerie revăzută integral, creat pentru a fi practic şi accesibil. Mai priviţi odată modelul. Nu vă crează un efect deja-vu? Da, aţi şi intuit probabil, e vorba de Skoda Rapid, model cu care noul Volkswagen Santana împărtăşeşte aceeaşi platformă tehnică. Ampatamentul este aproape identic, constituind 2,602 mm, fapt care va garanta un spaţiu interior generos. Uşa portbagajului, însă, va avea, cel mai probabil, o deschidere diferită de cea a Rapidului şi va opta pentru varianta clasică a portbgajelor de sedan. Din acest motiv, volumul portbagajului va fi ceva mai mic decât la Rapid, reducându-se de la 550 litri la 480 litri. Şi această valoare, însă, rămâne a fi foarte generoasă. Gama de motoare disponibile pentru Santana este, însă, foarte diferită de ceea ce propune modelul ceh şi este adaptată specificului pieţelor emergente. Astfel, sub capota noului VWSantana se vor regăsi exclusiv motoare pe benzină, aspirate natural, în 4 cilindri, din noua serie de motoare

EA 211. Aceste motoare sunt realizate din aluminiu şi dispun de 16 valve. Propulsorul de 1.4 litri va livra 90 CP, având un consum mixt de 5.9 litri/100 km, în timp ce motorul de 1.6 litri va dezvolta 110 CP, cu un consum de 6.0 litri/100 km. Noul Volkswagen Santana este produs la uzina VW din Shanghai, China.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (5 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter