Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Opel revine în motorsport

22 Noiembrie 2012 - 08:50
Ilie Toma
Opel revine în motorsport
Într-o vreme în care tot mai mulţi producători anunţă părăsirea competiţiilor de motorsport, Opel sfidează tendinţa generală şi anunţă că revine în lumea sporturilor cu motor, pregătind şi două modele.

Noul Opel Adam a fost transformat în maşină de raliu şi va evolua în sezonul 2013 al competiţiei „ADAC Rally Masters” din Germania. Tot sub egida ADAC va mai exista şi o cupă de familie pentru Opel, numită „ADAC Opel Rally Cup”, la care vor putea participa şi maşinile clienţilor Opel. Şoferii tineri, cu vârste de sub 27 de ani, vor fi favorizaţi prin acordarea unor puncte de debut, iar cei mai buni dintre participanţi vor putea primi premii în bani, precum şi programe speciale de antrenament avansat.

Pe lângă noul Adam, Opel a mai pregătit pentru competiţii motorizate şi modelul Astra. Aici, însă, e vorba de competiţii de anduranţă, apogeul cărora va fi cursa de 24 ore de pe Nurburgring, unde Astra planifică să participe şi să obţină rezultate remarcabile în primăvara anului viitor.

Deşi ultimii ani Opel a absentat din motorsport, au existat perioade când numele Opel era unul sonor în lumea competiţiilor motorizate. Cea mai prolifică perioadă a început la mijlocul anilor 1970, atunci cân Walter Roehrl, unul din cei mai buni piloţi de raliu din toate timpurile, a înregistrat victorii după victorii la volanul modelelor Opel. Apropo, acum doi ani redacţia noastră a avut ocazia să conducă una din maşinile de raliu a lui Walter Roehrl! Vezi materialul special aici!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (24 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter