Bentley dezvăluie noua sa decapotabilă de top
3 Ianuarie 2013, 09:20
Bentley tocmai a dezvăluit primele imagini oficiale cu noua sa decapotabilă de top – Continental GT Speed Convertible – pregătită pentru debutul public de la apropiatul Salon Auto de la Detroit. Astfel, noul model Bentley câştigă rapid şi un titlu de „cel mai din lume”, şi anume cel mai rapid model decapotabil cu patru locuri din lume, ajungând la impresionanta viteză maximă de 325 km/h.
O astfel de performanţă a fost posibilă graţie motorul W12 twin-turbo de 6.0 litri de sub capotă, care dezvoltă 625 cai-putere. Cuplul maxim ajunge la o valoare de asemenea impresionantă, de 800 Nm, disponibil de la doar 2,000 rpm. Întregul cuplu este gestionat de o transmisie automată cu 8 trepte, iar ulterior acesta este distribuit tuturor celor patru roţi prin intermediul unui
sistem de tracţiune integrală permanentă, care distribuie în mod normal 60% din cuplu pe puntea spate şi 40% pe axul faţă. Puterea este transpusă pe asfalt de roţi imense, de 21 de inch, cu anvelope extra-late 275/35 ZR21.
Roţile imense nu sunt doar un moft de design, acestea trebuie să lase suficient spaţiu pentru instalarea unor frâne ultra-performante, cu discuri generos dimensionate. Pe puntea faţă noul Bentley Continental GT Speed Convertible a primit discuri de frână cu diametru de 405 mm, iar pe puntea spate – de 335 mm.
Performanţa noului model Bentley e de-a dreptul ameţitoare. Pe lângă viteza maximă record, Continental GT Speed Convertible prinde prima sută de
kilometri la oră în doar 4.4 secunde după start, chiar dacă are o greutate destul de mare, de aproape 2 tone şi jumătate la gol…
Cifre de consum? Acestea sunt
corespunzătoare unui motor W12,
pus pe o maşină de 2,500 kg. În oraş, noul model Bentley are nevoie, conform datelor tehnice oficiale, de 22.7 litri de benzină la100 km, în regim extra-urban – de doar 10.4, iar în regim mixt – de 14.9 litri/100 km.
PiataAuto.mdIlie Toma
3
1,896
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (1)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 3 Ianuarie 2013 - 13:54
Masina e simpatica... salonul se vede ca a suferit modifikari si arata destul de binishor... Consumul da batai de cap, dar cu siguranta nu-i va transforma din miliardari in milionari pe proprietari... :-)
0
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!