Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Maşinile care merg pe aer, aproape realitate!

24 Ianuarie 2013 - 10:16
Ilie Toma
Maşinile care merg pe aer, aproape realitate!
Pe lângă dezvăluirea noii platforme modulare, francezii au mai prezentat şi noul lor sistem de propulsie hibridă Hybrid Air, care va permite eficientizarea radicală a consumului şi emisiilor în mediul urban, fără folosirea unui motor electric sau a unei baterii! În locul propulsiei electrice, PSA Peugeot Citroen va folosi propulsia pe bază de aer comprimat! Da, se pare că maşinile vor putea merge la propriu „pe aer”.

Sub capota maşinilor vor exista două motoare – unul cu ardere internă şi altul hidraulic. Cel cu ardere internă va putea propulsa maşina la viteze mai mari, de croazieră. Cel hidraulic va fi pus în acţiune de aerul stocat la mare presiune în rezervoarele maşinii, forţa de propulsie fiind asigurată anume de presiunea aerului din rezervoare. Mai mult ca atât, la rularea în inerţie sau frânare, acelaşi motor hidraulic va avea efect invers, fiind cel care absoarbe aerul atmosferic şi îl stochează în rezervoare, comprimându-l. Motorul hidraulic va putea pune de unul singur maşina în mişcare, iar la apăsările mai puternice ale pedalei de acceleraţie se vor include în funcţie ambele propulsoare.

Astfel, noul sistem de propulsie hibridă al francezilor va fi mai uşor, mai eficient şi mai ieftin în producţie, bateriile fiind excluse total din schemă. Mai mult ca atât, noul sistem de propulsie nu are nevoie de infrastructură de staţii speciale de alimentare, putând fi aplicat oriunde în lume!

Francezii ne spun că, dacă acest sistem ar fi instalat pe actualul Peugeot 208, maşina ar indica un consum mai mic de 3.0 litri/100 km! Iar când noul sistem va debuta pe modelele de serie, în 2016, cele mai accesibile automobile hibride franceze vor costa sesizabil sub 20,000 euro!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (7 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter