Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră dublă: Kia cee’d GT şi pro_cee’d GT

29 Ianuarie 2013 - 08:40
Ilie Toma
Premieră dublă: Kia cee’d GT şi pro_cee’d GT
Kia tocmai a dezvăluit ediţiile GT ale hatchback-ului cu 5 uşi cee’d şi ale celui cu 3 uşi, cu siluetă de coupe, pro_cee’d. Noile modele sunt cele mai sportive creaţii ale mărcii lansate în producţie până acum.

Kia e o marcă renumită pentru un raport excelent preţ/calitate, fiabilitate şi mai nou, design atrăgător. Dar sportivitatea accentuată nu făcea parte din lista de calităţi ale modelelor mărcii, lucru pe care Kia vrea să-l schimbe. Noile cee’d GT şi pro_cee’d GT vin cu 204 cai-putere sub capotă, aruncând astfel o provocare directă lui Golf GTI şi Opel Astra OPC.

Puterea vine dintr-un motor turboaspirat de 1.6 litri, care poate fi cuplat doar la o transmisie manuală în 6 trepte. Era păcat să se recurgă şi la o transmisie automată nu? Cuplul maxim atinge valoarea de 265 Nm,













întreaga forţă a maşinii fiind transpusă pe puntea faţă. Kia nu menţionează vreo modificare la suspensia faţă, pentru a face faţă mai bine puterii sporite, deci, cel mai probabil, aici se va regăsi în continuare o suspensie cu arhitectură McPherson standard.

Din acest motiv, nici timpul de acceleraţie de la 0 la 100 km/h nu este cel mai impresionant din segmentul hot-hatch-urilor – tocmai 7.9 secunde, faţă de 6.0 secunde ale lui Astra OPC, şi 6.9 secunde ale lui Golf GTI. Însă e vorba de un debut într-un nou segment pentru Kia, reliazat într-o manieră onorabilă, deci putem fi mai iertători.

Designul noilor modele aduce o accentuare firescă a agresivităţii, cu prize masive de aer şi linii mai profilate, iar de după jantele masive de 18 inch se zăresc şi etrierele de frână, supradimensionate şi vopsite în roşu.

Noile modele vor fi asamblate la uzina Kia din Slovacia şi vor ajunge în showroom-urile europene către mijlocul acestui an, în timp ce debutul public oficial va avea loc la la Salonul Auto de la Geneva. Preţurile celor două lansări nu au fost deocamdată anunţate.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (6 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter