Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noile maşini ale Poliţiei din Moldova: 90 exemplare Skoda Rapid, cu 105 CP sub capotă

22 Martie 2013 - 16:17
Ilie Toma
Noile maşini ale Poliţiei din Moldova: 90 exemplare Skoda Rapid, cu 105 CP sub capotă
Săptămâna asta a fost marcată de un eveniment deosebit de important pentru poliţia din Republica Moldova. Pentru prima dată în istoria recentă a ţării, poliţia a primit o partidă atât de importantă de automobile noi în dotare: 90 de exemplare.

Cele 90 de automobile sunt de model Skoda Rapid, toate având sub capotă motorul aspirat natural de 1.6 litri MPI, care dezvoltă 105 CP. Accelerarea de la 0 la 100 km/h se realizează în 10.5 secunde, maşinile fiind capabile să atingă o viteză maximă de 193 km/h. Cu această motorizare, Skoda Rapid indică un consum urban de 8.9 litri/100 km, unul extra-urban de 4.9 litri/100 km şi unul mixt de 6.4 litri/100 km.

Toate exemplarele Skoda Rapid sunt dotate standard cu sistem de stabilizare a traiectoriei ESC, ABS, airbag-uri frontale şi laterale, sistem de climatizare. Exemplarele livrate în Moldova presupun şi prezenţa unui „pachet de drumuri rele”, iar maşinile livrate Poliţiei mai dispun de sisteme audio şi video pentru înregistrarea infracţiunilor şi sisteme de navigaţie GPS. Cele 90 de exemplare Skoda Rapid au fost achiziţionate de

Ministerul Afacerilor Interne în leasing, pe o perioadă de 3 ani. Preţul de livrare al unui exemplar a constituit aproximativ 200 mii lei.

Modelul Rapid se asamblează la uzina Skoda din oraşul Mlada Boleslav, Cehia. Vă reamintim că redacţia PiataAuto.md a publicat primul test drive cu noua Skoda Rapid încă în luna octombrie a anului trecut, test realizat de noi chiar acasă la Skoda, în Mlada Boleslav. Spuneam atunci că Rapid s-a remarcat prin spaţiu interior deosebit de generos, mai ales pentru ocupanţii banchetei spate, dar şi prin calităţi dinamice foarte bune. Cei care încă nu au văzut şi citit testul nostru drive cu Skoda Rapid, sunt invitaţi să o facă aici.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter