Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Viitoarele generaţii smart fortwo şi Renault Twingo vor primi propulsorul 0.9 TCe

19 Aprilie 2013 - 14:34
Denis Godorozea
Viitoarele generaţii smart fortwo şi Renault Twingo vor primi propulsorul 0.9 TCe
După ce dieselul 1.5 dCi şi-a găsit un loc sub capota lui Mercedes-Benz A-Class, cooperarea dintre Daimler AG şi Renault nu a sfârşit aici. După ultimele informaţii propulsorul pe benzină 0.9 TCe, regăsit pe modelele Dacia Logan şi Renault Clio, va fi instalat şi pe următoarea generaţie a compactei smart fortwo! Având în vedere că următoarea generaţie smart fortwo va fi construit pe aceeaşi platforma cu viitorul Renault Twingo, este evident că propulsorul în trei cilindri, se va regăsi şi sub capota lui Twingo. Se zvoneşte că generaţiile viitoare a celor două modele vor fi cu tracţiune spate!

Cel mai interesant lucru este, că începând cu 2012, producţia propulsorului 0.9 TCe din seria H4 se desfăşoară la uzina românească din Mioveni, unde se produc modelele Dacia, ceea ce înseamnă că Daimler a trebuit să coopereze direct cu românii din centrul "Renault Tehnologie România", pentru a le prelua propulsorul. Un smart fortwo cu propulsor produs în România? Sună destul de interesant!

Unitatea 0.9 TCe dezvoltă 90 CP şi 135 Nm pe modele Dacia Logan, Sandero, Sandero Stepway şi pe noua generaţie Renault Clio. Ce putere va oferi acest propulsor turbo aspirat pe viitoarele generaţii smart fortwo şi Renault Twingo, deocamdată nu este cunoscut (cel mai probabil aceeaşi 90 CP). Oare este posibil ca propulsorul 0.9 TCe, care a înlocuit unitatea de 1.6 litri din seria K7M şi K4M (85-105 CP), va avea un succes atât de mare precum şi dieselul 1.5 dCi, de l-au început a instala peste tot? Numai timpul va arăta.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter